{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

BOMBA: Klipersi lansiraju tandem Lenard - Džordž!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Na jednoj strani Los Anđelesa Lebron i Dejvis, na drugoj Kavaj i Džordž
BOMBA: Klipersi lansiraju tandem Lenard - Džordž!

Prvi dan u „Free Agency“ zatresao je temelje NBA lige, ali je onda usledilo zatišje pred buru koja se upravo dogodila! Los Anđeles Klipersi napravili su strašan posao i na drugu stranu Grada anđela stižu - Kavaj Lenard i Pol Džordž, javlja košarkaški transfer guru Adrijan Vojnarovski!

Rasplet kakvom se malo ko nadao upravo se dogodio! NBA šampion Kavaj Lenard odbio je sve moguće ponude kako bi došao u redove Klipersa, a pošto je obavestio čelnike tima iz Los Anđelesa o svojim namerama, uredno je prosledio i poruku svim timovima koji su ga želeli da će njegova naredna stanica biti Holivud. 

Najveću ulogu, ipak, u celoj priči imao je upravo njegov budući partner u Klipersima – Pol Džordž. Kako Adrijan Vojnarovski javlja, Kavaj Lenard je danima bio na vezi sa Džordžom i od njega tražio da se izbori za transfer u Kliperse, što je ponajbolji igrač Tandera uz Rasela Vestbruka i učinio oko jedan čas posle ponoći po lokalnom vremenu, odnosno osam časova ujutru po srednjoevropskoj vremenskoj zoni. Kako je naknadno otkriveno, presudan je bio sastanak koji su Lenard i Džordž imali oči u oči prošle sedmice baš u Los Anđelesu. 

Oklahoma je ubrzo od Džordža dobila izričiti zahtev da bude trejdovan u Kliperse, a klub iz pustinje nije imao drugog izbora već je svojoj zvezdi ispunio želju. Tanderi će za trejd u Kliperse dobiti, kako je navedeno, rekordni broj budućih pikova, plus ugovore Šaja Gildžes Aleksandera i Danila Galinarija!

Lenard je od kraja prošle sezone bio dovođen u vezu s Lejkersima, Netsima, Niksima i Reptorsima, sa kojima je osvojio šampionski prsten. O Džordžovom odlasku iz Tandera dugo se pričalo, ali nije bilo konkretnih poteza, sve do sada. Kavaj će za potpis u Klipersima dobiti četvorogodišnji ugovor vredan 142.000.000 evra! Klipersi će najverovatnije Džordžu izjednačiti platu koju je imao u Oklahomi, a ona će iznositi 33.005.556 dolara za ovu i 35.450.412 dolara za sezonu 2020/21, dok će odlični krilni košarkaš imati i opciju na treću godinu za 37.895.268 dolara.

Dakle, NBA dobija još jedan super tandem, koji bi trebalo da predstavlja odgovor Lejkersima na dovođenje Entonija Dejvisa Lebronu Džejmsu. U međuvremenu Lejkersi su potpisali i dvogodišnji ugovor s Kavajevim dojučerašnjim saigračem u Reptorsima i San Antoniju - Denijem Grinom! Nekadašnji košarkaš ljubljanske Olimpije će za ovaj angažman dobiti 30.000.000 dolara!

Kakav će to sudar svetova biti! Pravi holivudski...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×