{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bomba iz Turske: Obradović će zameniti Pešića u Barsi, Šaras će zameniti Željka u Feneru

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 20
Željko odbio novi ugovor u Turskoj
Bomba iz Turske: Obradović će zameniti Pešića u Barsi, Šaras će zameniti Željka u Feneru

Košarka u Turskoj je stala pre 20 dana, plan je da se sezona nastavi i izgleda da će to biti oproštajne utakmice Željka Obradovića na klupi Fenerbahčea.

Ugledni truski list Sabah je danas objavio ekskluzivu da će Obradović posle ove sezone uzeti godinu dana odmora, a da će ga zameniti Šarunas Jasikevičijus. Turci pišu i da će Obradović posle odmora naslediti Svetislava Pešića na klupi Barselone leta 2021. godine.

O Željkovom odlasku iz Fenerbahčea se spekuliše već nekoliko meseci unazad. Situacija u turskom velikanu nije ni približno dobra kao prethodnih godina. Igračima se duguje novac, a sve to se osetilo na rezultatima ove sezone koji su bili ispod svih očekivanja. Obradoviću je ponuđen novi ugovor, ali ga je on odbio jer mu se ne sviđa ambijent u Fenerbaheča i u kojem smeru klub ide. Prema Sabahovim saznanjima, srpski stručnjak je već obavestio čelnike Fenera da će odraditi ugovor i ovu sezonu do kraja, ali da posle toga sledi rastanak.

Fenerbahče se bacio u potragu za njegovim naslednikom i navodno je u završnim pregovorima sa Šarunasom Jasikečvičijusom. Popularni Šaras se po medijima već provlačio kao kandidat za klupu Fenerbahčea, a izgleda da je prvi čovek klub Ali Koč sa njim već postigao dogovor. Jasikevičijus već šest godina radi u Žalgirisu - što kao asistent, što kao prvi trener - i profilisao se kao najtalentovaniji mladi trener u Evropi. Ostvario je neke impresivne rezultate sa Žalgirisom kao što je plasman na F4 Evrolige u Beogradu i pokazao da raste u fenomenalnog stručnjaka. Deo igračke karijere je proveo u Fenerbahčeu, pa u Istanbulu nisu imali dilemu da je idealan kandidat za Obradovićevog naslednika.

Sabah piše i da će Obradović uzeti godinu dana odmora, a da će potom naslediti Svetislava Pešića na klupi Barselone. Uprkos tome što je Panatinaikos zainteresovan da ga vrati na svoju klupu, Obradović ne želi nazad u Atinu gde je proveo najslavnije dane karijere i stekao status božanstva kod navijača. Razlog je verovatno nepredvidivi predsednik Dimitris Janakopulos koji vuče čudne poteze i čudno se ponaša. Željko je u Atini sarađivao sa njegovim ocem Tanasisom koji je bio ozbiljan čovek i suprotan karakter od nepredvidivog sina.

Obradović se na sličan korak odlučio kada je odlazio iz Panatiniakosa 2012. godine. Odmorio je godinu dana, a onda preuzeo Fenerbahče. Sada bi na sličan način mogao da preuzme Barselonu. Posle godina mučenja i čestih promena trenera, Barselona se pre dve godine spasla povratkom Svetislava Pešića. proslavljeni stručnjak je stabilizovao posrnulog velikana i prošlog leta potpisao novi dvogodišnji ugovor. Rezultati su odlični, Pešić će verovatno odraditi ugovor do kraja, a Barselona ne želi da menja uspešan recept sa srpskim trenerima i želi da Obradović nasledi Pešića.

(FOTO: MN Press)

 

Najnovije vesti


×