{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bokan: Zvezda ima najveći budžet u klupskoj istoriji, Partizan veći nego u Duletovo vreme, Mornar potrošio više od nas

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 38
Prvi čovek Budućnosti otvoreno o stanju u regionalnoj košarci
Bokan: Zvezda ima najveći budžet u klupskoj istoriji, Partizan veći nego u Duletovo vreme, Mornar potrošio više od nas

Crvena zvezda je ozbiljnim radom u poslednje tri sedmice praktično sklopila tim za novu sezonu, dok konkurencija u jadranskom regionu još kuje planove za rad na letnoj pijaci.

Partizan je zasad ozvaničio jedino potpis Nemanje Gordića, dok je Budućnost,njegov prethodni klub, dovela Martina Hasana i Martinša Mejersa. Crnogorski šampion je danas imao prezentaciju novog trenera Slobodana Subotića u dvorani Morača, a na konferenciji za novinare govorio je i prvi čovek Plavih Dragan Bokan. On je otvoreno govorio o radu najvećih protivnika u Jadranskoj ligi i njihovim budžetima, ali i o rastu Budućnosti kao i stanju u kasi...
"Crvena zvezda ima ubedljivo najveći budžet, najveći i u istoriji kluba. Tu je Partizan, koji će imati možda još veći budžet nego u vremenu kada je ekipu vodio Duško Vujošević. Tu je Cedevita Olimpija, jako ozbiljan projekat. Takođe, prvi put u Crnoj Gori dva kluba imaju isti budžet, a siguran sam da je Mornar potrošio do sada više nego mi", rekao je Bokan, a prenosi Vijesti.

O ambicijama za novu sezonu...
"Idemo utakmicu po utakmicu. Pred nama je i Evrokup, kao takmičenje u kome možda možemo da iznenadimo, jer finalisti idu u Evroligu. Tom takmičenju ćemo se posvetiti jače nego ikad. Što se tiče ABA lige, cilj nam je plasman među četiri najbolja tima i da probamo da iznenadimo, kao pre dve sezone".

Predsednik Budućnosti kaže da je iza kluba vrlo uspešna sezona. 
"Ostaje žal što nismo osvojili ABA ligu, da povežemo dve godine u Evroligi. Ali šta je tu je – igrali smo finale u pet mečeva, osvojili duplu krunu u Crnoj Gori".

Ono što mu je jako važno, kako tvrdi, jesu stabilne finansije.
"Organizaciono rastemo, možemo da konstatujemo da učešće u Evroligi nije napravilo veći problem kada su finansije u pitanju. U narednih deset dana ćemo završiti sve obaveze iz prethodne sezone, imamo dug od jedne plate za određeni broj igrača, ali to ćemo rešiti naredne sedmice. Postojao je strah da bi učešće u Evroligi možda moglo da poremeti finansijsku stabilnost, ali je uprava kluba uradila sve da to toga ne dođe. Uspeli smo u tome".

Bokan se još jednom vratio na finale Jadranske lige protiv Crvene zvezde i ponovio da je klub oštećen u toj seriji i za to direktno optužio bivše rukovodstvo ABA lige na čelu sa bivšim direktorima Krešimirom Novoselom i Žarkom Čabarkapom...
"Promenjen je menadžment i drago mi je da imamo partnere među klubovima u ABA ligi, koji, takođe, žele da se takmičenje razvija, a prethodni menadžment je bio direktno odgovoran za ono što se događalo", završio je Bokan.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×