{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bogdanović izjednačio rekord Mundobasketa u trojkama, Srbija oborila rekord u procentu šuta iz igre

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
Brojke su tu...
no_image.png

Na Svetskom prvenstvu iza nas oboreni su brojni rekordi, a neki se tiču i reprezentacije Srbije. Iako je naš tim završio na petoj poziciji, imao je čime da se pohvali, pa tako možemo da kažemo da je naša reprezentacija oborila rekord u procentu šuta iz igre, a da je Bogdan Bogdanović izjednačio rekord Mundobasketa u broju datih trojki. Naravno, sve od 1994. godine na ovamo od kada se vodi statistika.

Krenimo od reprezentacije Srbije. Orlovi su u Kini šutirali 53,5 odsto iz igre što je najveći procenat bilo kog tima od 1994. godine. I zato i ne iznenađuje što je naš tim pobeđivao protivnike sa razlikom od 19,4 poena. Ali, to je sport i to je košarka. Nismo stigli do medalje.

Srbija je dala 126 poena Filipinima i to je najveći broj poena koju je jedna evropska selekcija dala još od Španije koja je Koreji ubacila 130 poena. U tom meču Srbija je šutirala 75% iz igre, i to je najbolji procenat šuta na jednoj utakmici Mundobasketa od 1994. na ovamo! Bravo.

To je to što se tiče naše reprezentacije. Kada su individualna priznanja u pitanju, tu se istakao Bogdan Bogdanović. Postigao je ukupno 35 trojki na Mundobasketu i tako se izjednačio sa trojkama koje je Portorikanac Leri Ajuso dao 2002. godine. I on je tada ubacio 35 trojki.

Na sve to, Bogdanović je postao najbolji strelac Srbije na Svetskim prvenstvima sa ukupno postignutim 291 poenom, otkako se detaljno prati statistika, naravno.

Sa ukupno datih 753 poena i 81 trojkom srpska reprezentacija je u kasu za humanitarne svrhe u kampanji “Više od koša” ubacila čak 1.574.000 dinara, ali je kompanija MOZZART, ponosni sponzor Košarkaškog saveza Srbije, odlučila da podigne ulog i donira okruglo 2.000.000 dinara!

Podsetimo, svaki poen Srbije donirali smo sa 1.000 dinara, svaku trojku sa 10.000, a onda dodali i 426.000 kao šlag na tortu. I uvereni smo da će sledeći put ček biti još deblji, jer će i rezultati biti bolji. Toliko su nam radosti doneli naši košarkaši da im sigurno nećemo sada okrenuti leđa.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: FIBA Basketball

Najnovije vesti


×