{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bogdanović, Bjelica i Divac doniraju respiratore Srbiji

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
U paket pomoći biće uključene i potrebna medicinska oprema, kao i posebne zaštitne maske
Bogdanović, Bjelica i Divac doniraju respiratore Srbiji

Srbija ima velike prijatelje u Sakramentu! Srpski košarkaški asovi Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica uključili su se u veliku akciju fondacije Ane i Vlada Divca i doniraju medicinsku opremu i respiratore za sunarodnike pogođene virusom korona.

Kako je objavljeno na sajtu Sakramento Kingsa, dvojica srpskih reprezentativaca udružili su se zajedno sa generalnim menadžerom Kingsa kako bi zajedničkim snagama skupili novac za kupovinu respiratora, specijalnih zaštitnih maski i odela, sve u cilju pomoći bolnicama i medicinskom osoblju, koje se nedeljama širom zemlje bore kako bi spasili živote onih ugroženih u pandemiji COVID-19.
“Osećam se jako inspirisano zbog svih ljudi širom NBA i sveta koji su odlučili da pomognu društvu u najtežim vremenima, zbog čega je jako važno da pomognem sunarodnicima u domovini kako bi se sačuvali životi. Želeo bih da se zahvalim hrabrim medicinskim profesionalcima koji rade jako svakodnevno na tome da pomognu zaraženima virusom korona. Znam da je teško, ali sve ovo ćemo proći zajedno“, izjavio je Bogdanović.

Mozzart donira DESET respiratora bolnicama

Istog mišljenja je i popularni Beli.
“Jako sam ponosan zbog toga što ću donirati važne resurse kako bih pomogao medicinskim herojima na prvoj liniji fronta koji se bore protiv COVID-19. Takođe, šaljem veliku podršku svima koji su ugroženi virusom korona u domovini. U ovim vremenima najvažnije je ostati zdrav i osećati se bezbedno, to je najviši prioritet. Zato se osećam počastvovano što mogu da pomognem“, dodao je Bjelica.

Mozzart donirao više od milion dinara Kliničkom centru u Nišu za borbu protiv korone

Fondacija Ane i Vlada Divca osnovana je 2007. godine i izgrađena je na temeljima tridesetogodišnjeg humanitarnog rada. Osim osnovnog cilja da pomogne izbeglicama i interno raseljenim licima, Fondacija je kao najveći cilj istakla pomoć srpskom narodu u vreme pandemije virusa korone.
“Strahovit uticaj koji globalna pandemija ima je razarajući i naše misli usmerene su ka svim osobama na koje je COVID-19 uticao. Kroz našu fondaciju radimo na tome da dopremimo potrebne resurse kako bi se povećao kvalitet života i stvorila bolja budućnost za najugroženije. Ana i ja smo počastvovani zbog šanse da pomognemo našim sunarodnicima i dostavimo im potrebne respiratore, maske i drugu opremu kako bismo pomogli obolelima i herojima koji se bore za njihove živote“, izjavio je Vlade Divac.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×