{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bogdan Bogdanović najbolji strelac Mundobasketa

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 18
Mils ostao kratak za poen
Bogdan Bogdanović najbolji strelac Mundobasketa

Ostala je Srbija bez medalje na Mundobasketu, ali zato ima najboljeg strelca! Bogdan Bogdanović je definitivno prvi „snajper“ Svetskog prvenstva u Kini, pošto najveći konkurent za ovu laskavu titulu, Peti Mils iz Australije, nije uspeo da ga prestigne.

I to je Mils ostao kratak za poen! U meču sa Francuskom u borbi za treće mesto Australijanac se zaustavio na 15 poena, što mu je donelo ukupno 182 poena na osam utakmica Mundobasketa.

Srpski as Bogdan Bogdanović je na isto toliko mečeva ubacio 183 poena ili 22,9 poena prosečno po utakmici. Bek našeg državnog tima je postigao 24 poena protiv Angole, 17 protiv Filipina, 31 protiv Italije, nije mu smetalo ni što je ubacio samo pet poena protiv Portorika. Potom je Špancima smestio 26 poena, Argentincima 21, Amerikancima 28 i za kraj, protiv Češke, ponovo je ubacio 31 poen.


Košarkaška reprezentacija Srbije je Mundobasket završila na petom mestu, ali kao ekipa sa najvećim brojem poena (753) i drugim brojem ubačenih trojki (81)! Time su naši momci pomogli i akciju "Više od koša" u sklopu koje je kompanija MOZZART donirala 2.000.000 dinara u humanitarne svrhe!


Daleko iza njih dvojice ostao je Evan Furnije sa 158 poena, a pitanje je da li će ostati na trećem mestu, jer Luis Skola, vremešni centar Argentine, pre finalnog meča sa Španijom ima 135 poena na kontu.

Sjajni as Sakramenta Bogdan Bogdanović prednjačio je u trojkama kada je naša reprezentacija u pitanju - pogodio je čak 35 šuteva van linije 6,75 metara. To je važno jer je kompanija MOZZART ovoga leta donirala 10.000 dinara za svaku trojku i 1.000 dinara za svaki koš.

Orlovi su se potrudili trojkama i poenima na Mundobasketu da što više zaradimo zajednički za one kojima je to najpotrebnije, a kompanija Mozzart će dodatno nagraditi taj trud. Zato smo odlučili da umesto 1.574.000 dinara, koliko je prikupljeno u akciji "Više od koša", u humanitarne svrhe uplatimo ravno 2.000.000 dinara!

Hvala i Bogdanu i ostalim našim reprezentativcima na svakom poenu, svakoj trojci!

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×