{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bledso se nije pojavio u plej-ofu, Midlton je izbor za skokove, Lenard je ovoliko teško pogađao i kad je bio zdrav

/ Izvor: mozzartsport.com
Nekoliko predloga za klađenje na večerašnje utakmice Milvokija i Toronta
Bledso se nije pojavio u plej-ofu, Midlton je izbor za skokove, Lenard je ovoliko teško pogađao i kad je bio zdrav
Duel Erika Bledsoa i Kavaja Lenarda

Jeste li se sinoć odmorili od NBA lige? Kako je Golden Stejt pometlao Portland u finalu Zapadne konferencije, tako smo ostali bez svakodnevnih utakmica pa smo dobili dan odmora. No, uzbuđenja se vraćaju noćas u petoj utakmici finala Istoka gdje je Toronto izjednačio na 2:2 pa je sada pritisak na Milvokiju. Doduše, Baksi i dalje imaju prednost domaćeg terena, ali činjenica je da Milvoki nije izgledao dobro u Kanadi te da je momentum na strani Raptorsa i to bez obzira na lakšu povredu Kavaja Lenarda. On je povukao ekipu kada je trebalo, sada su se razigrali saigrači pa više i ne mora da igra sam. S druge strane, Baksi imaju problem s rotacijama pa ostaje za videti da li trener Majk Badenholcer noćas da posegne za promenama.

ERIK BLEDSO
/mali broj poena (10,5), tip manje, kvota 2,55/

Glavno pitanje u redovima Milvokija uoči pete utakmice finala Istočne konferencije je može li Erik Bledso da odigra bolje nego u prethodnim utakmicama. Plejmejker Baksa ne briljira u celom plej-ofu, a u seriji protiv Toronta je njegov učinak zabrinjavajući. Obrana Reptorsa bukvalno ga pušta na šutu spolja i zatvara mu sve prilaze košu po kojima je poznat, a Bledso ne zna kako da se snađe s time. Pogodio je tek dve trojke iz 19 pokušaja, a ukupno je na mizernih 24,4% šuta protiv Toronta. Sve to je dovelo do toga da je trener Majk Badenholcer u prošloj utakmici Bledsoa na parketu držao samo 21 minut, verujući više rezervi Džordžu Hilu i oporavljenom Malkolmu Brogdonu. Uz to, NBA analitičari sve više pritikaju stratega Baksa da Bledsoa ostavi na klupi pa je jasno zbog čega se isplati odigrati na “manje” poena. Margina u “klasičnoj” opkladi je 12,5, a kako MOZZART nudi i novu opkladu s “malim brojem poena”, mi smo se odlučili da rizikujemo i krenemo na tu opciju. Kvota je predobra da bi je propustili.

KRIS MIDLTON
/broj skokova (5,5), tip više, kvota 1,75/

Midlton je objektivno drugi igrač Milvokija, ali u prve tri utakmice serije protiv Toronta to nije pokazao. No, pre dva dana je ubacio 30 poena i to bi mogao da bude nagoveštaj njegovog izlaska iz krize. No, umesto da se opkladite na poene, jer je jedna utakmica ipak premali uzorak, možda je bolje da se odlučite na skokove. Midlton je dobar skakač na svojoj poziciji, u regularnoj sezoni je bio na šest skokova po utakmici, a u tri od četiri utakmice protiv Reptorsa je prebacio današnju marginu.

KAJL LAURI
/broj poena (14,5), tip više, kvota 1,85/

Za razliku od Bledsoa, Kajl Lauri se “pojavio” u ovoj seriji. Plejmejker Toronta je poznat po tome da godinama ne igra dobro u plej-ofu, ali sada je jako dobar protiv Milvokija. Koristi svaku priliku koju mu protivnici pruže, u tri od četiri utakmice imao je procenat šuta od 54,5% i više, a u isto toliko utakmica je prebacio današnju marginu. Lauri je dobar igrač, ali nije superstar i sigurno mu je dolazak Kavajan Lenarda pomogao da se stabilizuje u novoj ulozi. Očekujemo da će i danas odigrati dobru utakmicu, a margina taman odgovara njegovoj formi.

KAVAJ LENARD
/veliki broj poena (31,5), tip manje, kvota 1,50/

Nema sumnje da je Kavaj Lenard glavni igrač Toronta i da će sigurno i noćas biti u glavnoj ulozi u svojoj ekipi, ali isto tako je jasno kako on vuče lakšu povredu zbog koje ne može da pruži 100%. U prošloj utakmici je ubacio 19 poena, ali i bez toga je bio jako važan za svoj tim – delom zbog činjenice da je odvlačio pažnju protivničke obrane, a delom i zbog obrane na Janisu Adetokunbu. Kavaj će sigurno imati svojih 20-ak šuteva, ali ova margina nam izgleda zanimljivo jer ni kada je bio zdrav nije je lako prebacivao – u prve dve utakmice ove serije ubacio je po 31 poen. A kvota nije nikako za baciti.

(FOTO: Reuters(

×