{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Partizan na zahtevnom gostovanju
Birčević pred Mornar: Sećam se koša Novice za pobedu

U Evrokupu savršeni, a u ABA ligi klecavi. Za razliku od međunarodne scene gde imaju tri pobede iz isto toliko kola, Partizanovi košarkaši su u regionalnom takmičenju ostvarili po jednu pobedu i poraz i gledaće da na sutrašnjem gostovanju Mornaru u Baru (17 časova) isprave propuste iz meča prethodnog kola sa Primorskom.
Još jedno gostovanje, još jedna veoma teška utakimca je pred nama. Mornar ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u ritam teško im je parirati. Koncentracija, disciplina u napadu i odbrani, požrtvovanost je ono što nam treba na visokom nivou. Samo tako možemo do cilja“, objasnio je Andrea Trinkijeri, trener Parnog valjka.

Još se ne zna da li će u sastavu osvajača Kupa Srbije biti Amerikanca Rašona Tomasa koji već dve sedmice vuče povredu. Ostali igrači su spremni.
Sećam se pre tri sezone prvog kola koje smo odigrali u Baru. Mornar je tada tek ušao u ABA ligu, ali je i onda imao dobar tim i sjajnu publiku. Pobedili smo košem koji je Novica Veličković dao pred kraj, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Siguran sam da će i sutra biti veoma teško, tim pre što je Mornar i ove godina sklopio dobru i iskusnu ekipu i što igraju veoma efikasno. Ipak, i mi se uzdamo u svoje kvalitete. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da dođemo do pobede koja bi nam puno značila“, poručio je reprezentativac Stefan Birčević.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport

Najnovije vesti


×