{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Beron i Dobrić blistaju: Odbrana je bila ključ, sad u Areni da srušimo Baskoniju

Komentari: 2
„Biće nam potrebna podrška navijača“, poručio je američki šuter
 Beron i Dobrić blistaju: Odbrana je bila ključ, sad u Areni da srušimo Baskoniju

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su u Milanu drugu ovosezonsku pobedu na gostujućim parketima u Evroligi,i tako nastavili seriju trijumfa u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Tim Dragana Šakote je uhvatio priključak za plasman u plej-of, pa ne čudi što su navijači, posle silnih razočaranja, sada u stanju euforije.
„Uvek je teško igrati u ovakvoj ligi utakmicu na gostujućem terenu, i još teže doći do pobede. Odbrana je bila ključni faktor za nas, igrali smo sjajno u tom delu, visoko, čvrsto i nismo im dozvoljavali da dolaze do lakih poena i koševa. Sa tim, i sa takvom timskom igrom u odbrani, i napad je dobro funkcionisao. Velika, važna pobeda za nas, i iskreno se nadam da ćemo da nastavimo u istom ritmu“ rekao je Bili  Beron i pozvao navijače da pruže veliku podršku crveno-belima u narednim utakmicama protiv FMP-a i Baskonije u Beogradu.

Sa druge strane, i Ognjen Dobrić vidi igru u defanzivi kao ključ za ovu pobedu:
Odbrana je bila ključ. Odigrali smo čvrsto, morali su da se pomuče za svaki poen. Odigrali smo je timski, od prvog do poslednjeg, a uz dobru odbranu kada proradi napad možete se nadati dobrom rezultatu. Ovo je vrlo važna pobeda za naše samopouzdanje, liga je ove sezone izuzetno kvalitetna i teška, što se vidi i po rezultatima u dosadašnjem toku takmičenja. Takođe, značiće nam i u nastavku sezone, posebno do kraja ove godine, jer nas nakon utakmica sa FMP-om i Baskonijom u Beogradu, očekuje serija teških i važnih utakmica u oba takmičenja i to mahom na gostujućim terenima. Međutim, idemo korak po korak, čeka nas važna utakmica u nedelju u ABA ligi, a onda i novi izazov protiv Baskonije. Očekujem da će nas naši navijači podržati prvo u nedelju, a onda i u Areni da pokušamo da nastavimo ovu seriju dobrih rezultata, jer ponavljam, nije lako ni u jednoj utakmici doći do pobede u EL“ rekao je Dobrić.

Tokom petka crveno-beli će nakon zajedničkog ručka trenirati u Milanu, a povratak za Beograd planiran je za kasne večernje časove.Utakmica sa FMP-om igra se u nedelju od 18 časova, a ekipa Baskonije gostuje naredog četvrtka od 19 časova u „Beogradskoj Areni.

(Foto Star Sport)

Najnovije vesti


×