{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Benetonov naslednik na pragu Palakanestra

/ Izvor: mozzartsport.com
Trevizo i Orlandina bore se za poslednje mesto u prvom rangu u Italiji
Benetonov naslednik na pragu Palakanestra

Knjiga je spala na dva slova. Nakon veoma naporne i duge sezone u drugoj košarkaškoj ligi Italije, u borbu za trofej i mesto u Palakanestru ući će Trevizo i Orlandina. I jedni, ali i drugi su uspeli da opravdaju ulogu favorita do sada u plej-ofu, tako da je izvesno da nas u narednih nekoliko dana očekuje sjajna košarka.

Trevizo je, inače, legitimni naslednik Benetona. Ljudi iz tog grada jednostavno nisu želeli da dopuste da se košarka u tom gradu u potpunosti ugasi nakon odlaska Zelenih i osnovali su novi klub. Cilj je na početku bilo opstati i pokušati proboj ka vrhu. Sada su apetiti znatno porasli.

I nije nimalo bilo lako Trevizu na putu do finala plej-ofa. Već na prvom stepeniku, Trapani im je napravio ogromne probleme i serija je morala da se rešava u majstorici. U odlučujućem duelu, gosti nisu imali šta da traže, pošto je Trevizo slavio rezultatom 90:66.

U četvrtfinalu ih je sačekao Rijeti, koji nije imao nikakve šanse, pošto je počišćen „metlom“, a malo bolje je prošao Blu Basket iz Trevilja, koji je poražen sa 3:1 u polufinalu.

Njihovi večerašnji rivali su poznata lica iz Palakanestra. Orlandina je na kraju prethodne sezone otišla u niži rang, ali već sada ima priliku da se tamo i vrati. Ovaj klub je zauzeo drugo mesto u ligaškom delu sezone u svojoj grupi i slično kao i Trevizo krenuo u plej-ofu od osmine finala.

Za razliku od njihovog večerašnjeg rivala, Orlandina na putu do finala nije imala apsolutno nikakvih problema. Zapravo, sve rivale je počastila „metlom“. Prvo je na red došla Ravena u osmini finala, da bi se na sve nadovezala Bijela u četvrtfinalu. Sve je zaokruženo pobedom nad Bergamom u polufinalnoj seriji.

Ako gledamo samo noviju istoriju Treviza, ova dva kluba se nijednom do sada nisu sastajala. Međutim, ako pregledamo statistiku iz vremena Benetona, doći ćemo do toga da su se dva kluba sastajala šest puta, a da i jedni i drugi imaju po tri trijumfa. Poslednji duel odigran je davne 2008. godine, tako da to neće mnogo pomoći pri dodeli epiteta za favorita u ovoj seriji.

Biće to i sudar dve potpuno drugačije košarkaške filozofije. I dok igra Treviza i previše zavisi od odbrane, u Orlandini je stvar dijametralno suprotna. Igra večerašnjih gostiju počiva na brzoj igri u tranziciji, preko koje pokušavaju da slome rivala. Često timovi nisu uspevali da isprate njihov tempo, pa je ovaj klub neretko ubacivao i više od 100 poena.

Teško je odrediti ko bi mogao da bude favorit večeras, ali je sigurno da će domaća publika imati dosta uticaja na tok meča. Samo zbog toga treba ulogu blagog favorita prepustiti Trevizu, ali je sigurno da nas čeka neizvestan duel.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 7308 IT2PF Treviso - Orlandina up manje (156.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ITALIJA 2 - PLEJ-OF, FINALE

Utorak
21.00: (1,45) Trevizo (15,0) Orlandina (3,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×