{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ataman: U julu će se igrati preostalih šest kola i Fajnal Ejt na neutralnoj lokaciji

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Turski stručnjak optimističan oko nastavka sezone u Evroligi
Ataman: U julu će se igrati preostalih šest kola i Fajnal Ejt na neutralnoj lokaciji

Polako, ali sigurno nazire se kraj pandemije virusa korona na Starom kontinentu. To, naravno, povlači pitanje kada ćemo ponovo na velikoj sceni videti sportiste na borilištima. Priča se o povratku fudbala u Nemačkoj već početku maja, dok će Evroliga pričekati na nastavak nadmetanja.

To potvrđuju i reči Ergina Atamana, koji tvrdi da Evroliga želi da organizuje poslednjih šest kola Evrolige u neutralnom gradu, za koji se utvrdi da ima najbolje i najsigurnije uslove za igru, a da potom održi i Fajnal Ejt.
"Mislim da će se Evroliga igrati u julu, zbog dobre situacije u Evropi. Naravno, utakmice će se odigrati bez navijača. To će biti riskantno, pogotovo zbog činjenice da ekipe moraju da putuju. Ipak, Evroliga želi sve da ih okupi u gradu gde je rizik za zarazu najmanji, kako bi se odigralo šest preostalih kola, a onda da organizuje i Fajnal Ejt. To je za mene najrealniji scenario", ističe Ataman.

Iskusni trener ističe da će grad domaćin biti objavljen u maju i dodaje da je vrlo teško da će to biti Istanbul.
"Mislim da će tokom maja biti određen domaćin, a ujedno smatram da to neće biti Istanbul. Mislim da bi sve moglo da se odigra negde u Nemačkoj. Već su imali pripremu za Fajnal For. Kada sve stavim na papir, mislim da će se mečevi odigrati u Kelnu, gde je i inače bila planirana završnica. Ako ne završimo sezonu, imaćemo veliki problem".

Pre dva dana, Đordi Bertomeu je takođe istakao da Evroliga želi da se sezona završi u postojećem formatu, ali da ukoliko to ne bude moguće, da se planiraju i određene promene. Istovremeno, istakao je da će sezona biti otkazana ako bude i najmanjeg rizika po zdravlje igrača.

Takmičenje je suspendovano 12. marta, a Anadolu Efes je pre prekida bio ubedljivo prvi na tabeli ispred ostalih timova.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×