{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Armani hteo da dovede Dvejna Vejda! Razgovor s Đinobilijem rodio ideju o Skoli

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Predsednik milanskog kluba otkrio kakve je planove imao vlasnik Đorđo Armani
Armani hteo da dovede Dvejna Vejda! Razgovor s Đinobilijem rodio ideju o Skoli

Novac je retko kada bio problem za milansku Olimpiju otkako je pre više od jedne decenije u vlasničku strukturu uplovio čuveni modni kreator Đorđo Armani. Uprkos velikim budžetima milanski klub nije beležio skladne rezultate i brojni dosadašnji projekti završavali su se tragično. Pogotovo je taj jaz između uloženog i ostvarenog vidljiv u okvirima Evrolige. I pored toga Đorđo Armani ne odustaje od ideje da Olimpiju učini velikom i moćnom.

Zbog toga su se letos dogodili novi rezovi. Okrenut je novi list, dovedeno jako trenersko ime u liku Etorea Mesine, a ideja je bila da se klub ozbiljno pojača iz NBA lige. I to ne onima koji u najjačoj ligi sveta nisu imali svoje mesto, već jednim od najboljih asova ove ere - Dvejnom Vejdom! To je za milansku Gazetu, kao i mnoge druge stvari, otkrio predsednik Olimpije Leo Del'Orko, inače dugogodišnja desna ruka Đorđa Armanija i njegov najbliži saradnik.
“Ovog leta smo hteli da dovedemo jedno ogromno NBA ime od 36-37 godina, koje je taman završilo karijeru tamo. Da, u pitanju je Dvejn Vejd. Pričao sam sa Mesinom o ovoj temi. Ali, nije se desilo“, priča Del'Orko.

Pošto ideja sa Vejdom nije prošla, Olimpija je ubrzo dovela drugog NBA veterana i ponajboljeg igrača Mundobasketa u Kini – Luisa Skolu.
“Nekoliko sedmica kasnije razgovarao sam s Manuom Đinobilijem o Skoli i tako se rodila ideja o njegovom dovođenju kod nas. Posle svega što je uradio na Svetskom kupu, morali smo da ga dovedemo. Da, ima 39 godina i možda bi njegova minutaža trebalo da bude dozirana, ali on je ozbiljan čovek. On je igrač kakvog svaki trener voli i veliki je profesionalac“.

Predsednik Olimpije odgonentnuo je prave razloge zašto je Majk Džejms napustio Milano.
“Majk je bio pod ugovorom s nama. Imao je dva ozbiljna razgovora s Mesinom, a onda smo saznali da mimo našeg znanja u SAD igra neke turnire u basketu s prijateljima. To je jako neprofesionalno i morali smo da reagujemo“.

Ovog leta bilo je priče o povratku Alesandra Đentilea u redove Manekena.
“Analizirali smo situaciju trener i ja, ali onda smo shvatili da bi taj potez bio preuranjen. Ideja je da on ipak radi negde drugo ove sezone. Na Svetskom kupu je igrao solidno, podsetio je na sebe iz nekih prošlih vremena“.

Zanimljiva je priča i o tome kako je Etore Mesina uopšte došao u Milano. Sve polazi od razgovora s generalnim menadžerom Fenerbahčea Mauricijem Gerardinijem...
“Gospodin Armani i ja smo lično razgovarali s Gerardinijem o mogućnosti da dođe kod nas. Da smo postigli dogovor, Simone Pjaniđani bi ostao trener Olimpije. Kako se to nije desilo, kontaktirali smo Mesinu i pitali ga da li bi hteo da preuzme šira zaduženja osim trenerskih. Odgovorio je potvrdno, da to baš i želi. Dogovorili smo se za manje od 24 časa“.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×