{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Apsurdno je da jedan igrač Zvezde ili Partizana košta više od cele Cibonine ekipe

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Mirko Novosel o aktuelnom stanju u velikanu iz Zagreba kao i o smrti Bore Stankovića
Apsurdno je da jedan igrač Zvezde ili Partizana košta više od cele Cibonine ekipe

Legendarni hrvatski i jugoslovenski trener Mirko Novosel u intervjuu za Večernji list rekao je da ga je pogodila smrt prijatelja Bore Stankovića.

Pored toga, pričao je i o aktuelnoj situaciji u velikanu Ciboni. Naravno, tu finansije prave najveći problem. Pa je sve to Novosel uporedio sa stanjem u beogradskim timovima, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Novosel je sa Cibonom 1985. u Atini, pobedom nad madridskim Realom, postao klupski prvak Evrope, ali se ne zanosi slavnom prošlošću nekad velikog kluba.
"Cibona mora da reši svoj finansijski status. Ne može da bude ravnopravna u toj ABA ligi u odnosu na Zvezdu i Partizan kojima najskuplji igrač košta više nego cela Cibonina ekipa zajedno. To je apsurdno. Jedina dobra vest ovih dana vezana uz Cibonu je ona koju mi je javio bivši direktor dvorane Ivica Sarjanović, da je Cibonina dvorana u potresu ostala potpuno netaknuta", rekao je Novosel za Večernji list.

Komentar na sve što se događa ovih dana u Hrvatskoj i svetu?
"Već dve nedelje nigde ne izlazim, u izolaciji sam u svom stanu na Zrinjevcu. Držim se uputstava, ipak sam prošao 81. godinu, 16 više od preporučene granice. Meni je onaj zvuk potresa izgledao kao da je eksplodirala atomska bomba. U stanu je počeo da otpada zid, pala je i jedna slika, baš kao i u podrumu, u mom muzeju. Moja zgrada je sagrađena 1888. godine, a projektovao ju je i do svoje smrti 1924. godine u njoj živeo Milan Lenuci" istakao je Novosel za Večernji list.

Zbog svih okolnosti Novosel nije mogao da dođe na sahranu Bore Stankovića.
"Nažalost, zbog ove pošasti koronavirusa, granice su zatvorene i nisam mogao da odem na sahranu velikom prijatelju" rekao je Novosel, koji je dodao da njihovo prijateljstvo započelo početkom 70-ih godina prošlog veka.

Najnovije vesti


×