{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ako se sezona ne nastavi, Zvezda je novi-stari evroligaš?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 157
Sportske novosti pišu da bi to bio slučaj i da se ne bi dopalo navijačima Partizana, ali i Budućnosti
Ako se sezona ne nastavi, Zvezda je novi-stari evroligaš?

Mnogo toga je u igri. Virus je došao tik pred one najvažnije košarkaške borbe, a pitanje je da li će sezona biti nastavljena i završena na terenu. To jeste najveća želja klubova, o tome su neki i javno govorili. Ako se sve reši na parketu, to bi bilo najpoštenije, mada je pitanje i u kakvim su sada formama igrači, te da li bi klubovi mogli da računaju na sve strance?

A šta ako se sezona u Evroligi, Evrokupu i ABA ligi ne bude završila? Ko će onda biti učesnik Evrolige naredne sezone?

O takvom scenariju pišu hrvatske Sportske novosti i ističu da bi Crvena zvezda u tom smislu bila pobednik jer bi i naredne sezone igrala Evroligu.

Naime, Jadranska liga bi čekala odluku Evrolige, a ako se obe  ne budu igrale, ovaj list piše da bi Zvezda izvesno igrala Evroligu naredne sezone.
Ipak, svaka odluka ABA lige zavisiće od Evrolige. Ako ona donese odluku o nastavku sezone, onda će se nastaviti sa igranjem i u ABA ligi. Ukoliko Evroliga obustavi sezonu, onda se neće nastaviti ni ABA liga. A ako bude tako, onda je vrlo izvesno da će novi/stari evroligaš biti Crvena zvezda, jer će iste ekipe koje su igrale ove sezone, tada zaigrati i sledeću sezonu Evrolige", pišu Sportske novosti, a prenosi Žurnal.

Nije ovo novi predlog, podsećamo i da je direktor Himkija već tako nešto predlagao, da u slučaju da se sezona ne završi na parketu, naredne sezone igraju iste ekipe u Evroligi koje su se takmičile i ove sezone.
Šta ako se sezona ne nastavi? Jedina logična stvar bila bi da se zadrže isti učesnici i u narednoj sezoni. Kako neko da bude isključen ili primljen u takmičenje za narednu sezonu, kada ova nije završena“, pitao se nedavno direktor tima iz Podmoskovlja Pavel Astahov.

Što bi naravno uključivalo i Crvenu zvezdu.
"Taj rasplet, naravno nije onaj koji se dopada trenutno vodećem u ABA ligi, Partizanu, niti drugoj Budućnosti”, pišu Sportske novosti.

Tu se ne ističe da li bi Evroliga zadržala sve učesnike bez dodavanja novih iz Evrokupa gde Partizan takođe ima šansu da se domogne Evrolige.

U ovakvoj vrsti razvoja situacije, Zvezda bi svakako najviše profitirala, a Partizan najviše izgubio kao tim koji pred plej-of ABA lige i Evrokupa ima najbolju poziciju i prednost domaćeg terena.

Naravno, ostaje da vidimo kako će se odmotati ovo veoma zamršeno klupko. 

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×