{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Aco Petrović: Srbija i Francuska favoriti u odnosu na SAD! Ameri će imati velikih problema

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
"Više sam nego uveren da će gubiti, kao i to da će im se dogoditi više od jednog poraza na ovome SP-u. Mnogo je bilo otkaza, recimo, moglo bi Amerikancima to sve da se obije o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledećeg leta igraju Lebron i drugovi!”
Aco Petrović: Srbija i Francuska favoriti u odnosu na SAD! Ameri će imati velikih problema

Aco Petrović će biti jedini predstavnik hrvatske košarke na Svetskom prvenstvu koje će od 31. avgusta igrati u Kini. Aco je selektor Brazila, a svoju reprezentaciju je glatko proveo kroz kvalifikacije i tako stigao do Kine.

Brazilci su među prvim reprezentacijama već otputovali u Kinu i već tvrde da će Mundobasket biti vrhunski organizovan.

Petrović je u razgovoru za Sportske novosti pričao o očekivanjima, a dotakao se i pitanja favorita na turniru. Svi tu vide reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, ali... Petrović ne misli tako.
"Vrhunske evropske reprezentacije, a tu mislim na Srbiju i Francusku su favoriti u odnosu na SAD! Kažem, mislim da će Ameri imati velikih problema. Mislim da nemaju duboku ekipu, ali opet, ponavljam i to, treba pričekati. Svi se sada bave skautingom. Evo, Kanada je razbila Novi Zeland s 40 razlike, što govori o tome kako Novi Zeland ima problema u igri. Ali, treba pričekati”.

Možda se i Brazil sastane sa Amerima...
Kad su izvučene grupe svi smo pali u nesvest kad smo videli da se ukrštamo s Amerikancima. Međutim, sada, deset dana do početka SP-a, smatram da će ti Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uveren da će gubiti, kao i to da će im se dogoditi više od jednog poraza na ovome SP-u. Puno je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima to sve obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledećeg leta moraju da igraju Lebron i drugovi!”, zaključio je Aco Petrović.

Kvota da će SAD biti šampion sveta je 1,45, a da će Srbija postati prvak je - 6,00!

FOTO: FIBA

×