{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

ACB liga traži od Evrolige usklađivanje kalendara

/ Izvor: mozzartsport.com
Veliki broj utakmica i preklapanje osnovni problem koji tišti klubove
ACB liga traži od Evrolige usklađivanje kalendara

Nakon pandemije, košarkaške lige polako, ali sigurno počinju da prave planove za nastavak takmičenja. Evroliga je već nagovestila da će se završnica sezone igrati tokom jula, ali je problem što i većina evropskih liga planira da okonča nadmetanje u najtoplijem mesecu tokom godine.

Tako je ACB liga takođe napravila format koji podrazumeva da se utakmice igraju tokom jula, što znači da bi došlo do određenih preklapanja sa Evroligom. Barselona je već najavila da bi u tom slučaju igrala u elitnom košarkaškom takmičenju.

Zbog toga je predsednik ACB lige, Antonio Martin najavio da će pokušati da sa Evroligom dogovori termine koji neće remetiti završetak nacionalnih prvenstava.
"Realnost je takva da ništa nije sigurno. Kada je teško samo u okviru jedne zemlje organizovati takmičenje, onda možete da zamislite koliko problema postoji kada se igra na celom kontinentu", ističe Martin u intervjuu za španski Movistar.

On dodaje da je ACB liga već napravila plan takmičenja, da su se brojni timovi prijavili da budu domaćini turnira, te da sada sve zavisi od dogovora.
"Napravili smo raspored i odredili smo 31. maj kao poslednji dan do kojeg treba doneti odluku. Do 10. jula treba da završimo sa sezonom. Moramo da radimo paralelno i da napravimo konsenzus. Ima dovoljno vremena. Mislim da je Evroliga naglasila da želi da se takmičenje završi do 31. jula. Ali, istina je takva da ne možemo da igramo bez određenih klubova i bez postavljanja rokova. Nadam se da će sve doći na svoje mesto i da će klubovi moći da se takmiče u oba nadmetanja", zaključuje Martin.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×