{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zvezdine legende o Markinom izboru: Možda i zaslužujemo da budemo najbolji svih vremena

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 17
“Svet pamti samo pobednike, mi smo i posle Zvezde napravili sjajne karijere”, poručio je za Informer Dejan Savićević
Zvezdine legende o Markinom izboru: Možda i zaslužujemo da budemo najbolji svih vremena

Naredne godine Crvena zvezda će, sasvim sigurno, obeležiti tri decenije od najvećeg klupskog uspeha, osvajanja trofeja namenjenog najboljem evropskom timu u Bariju.

Međutim, Zvezdini besmrtnici su prethodnih dana dobili još jedno veliko priznanje. Ugledna španska Marka ih je selektirala u društvo najboljih svetskih timova svih vremena, zajedno sa Pepovom Barselonom, Zidanovim Realom, Bezbijevim Bebama, Honvedom iz najboljih dana Ferenca Puškaša…

Čitaoci eminentnog medija su danima glasali, Crvena zvezda je na španskoj verziji Marke trenutno na četvrtom mestu, dok je bez konkurencije na engleskoj stranici.

Dovoljno da članovi tadašnjeg tima pohvale učinjenim.Istina, Dejan Savićević je bio pomalo začuđen Zvezdinom visokom pozicijom.
“Jesmo te godine osvojili Kup šampiona, trofej koji se najviše ceni u evrpskom fudbalu, ali nisam baš znao da nas svrstavaju među najbolje ekipe u istoriji fudbala. Mada, kada bolje razmislim, svet uvek pamti pobednike. Imala je Zvezda još odličnih generacija.  Recimo, onu u kojoj je igrao Džaja, pa ona sa Pižonom. Ali na kraju se pamte samo osvajači trofeja. A mi smo to bili. Svakako velika čast za nas. Verovatno nas pamte iz drugih klubova, ali svi znaju šta smo napravili sa Zvezdom. Zbog toga su i glasali za nas”, poručio je za Informer legendarni Dejo.

Zanimljivo viđenje imao je krilni fudbaler tog tima Dragiša Binić. On je poručio da je Crvena zvezda zaslužila da bude bez premca u Makrinom izboru I to iz jednog razloga.
“Zvezda treba da bude prva u tom izboru, jer je tadašnji tim bio sastavljen samo od domaćih igrača. Zamislite da danas Mančester igra samo sa Englezima ili Real samo sa Špancima Baš bih voleo da vidim šta bi uradili. Drago mi je da navijači širom Evrope odaju priznanje Zvezdi za ono što je napravila”, jasan je Binić.

Trener te generacije Ljupko Petrović svestan je da navijači širom Evrope pamte Savićevića i Prosinečkog kao igrače Milana, odnosno Reala ili Barselone, ali da to ne umanjuje Zvezdin rezultat. 
“Igrači kao što su bili Prosinečki, Savićević Jugović danas ne postoje. Logično je što su navijači širom Evrope oduševljavaju onim što je taj tim napravio. Ja sam i dalje zahvalan što sam vodio takvu generaciju. Naš uspeh će zauvak ostati upamćen”, jasan je Ljupko Petrović.

Najnovije vesti


×