{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Naravno ako igrači pristanu na privremeno smanjenje plata
Zvezdina ušteda - 3.300.000 evra

Čelnici Crvene zvezde su rekli šta su imali, oglasio se kapiten crveno-belih Milan Borjan, kasnije su večiti rivali potpisali saopštenje protiv predsednika profesionlnih fudbalera Mirka Poledice… Kako bilo srpski šampion u privremenom smanjenju plata igračima vidi jedini spas u saniranju krize izazvene virusom korona.

Poledica spušta loptu: Ako su pametni... 

I dalje je nepoznato hoće li fudbaleri Crvene zvezde pristati na preliminarni predlog, ali odgovorni sa Marakane nameravaju da u naredna tri meseca uštede 3,3 miliona evra, piše u današnjem izdanju Informer.

Isti izvor dodaje da u Zvezdi nameravaju najviše da uštede na platama igrača, stručnog štaba i menadžmenta, ali i na svim ostalim segmentima. Finansijski sektor kluba napravio je detaljan plan, koji je prosleđen direktorima ostalih sektora. Svaki od njih moraće vrlo brzo da dostavi plan redukcije troškova.

Dalo se naslutiti, i po zajedničkom saopštenju sa večitim rivalom, da u Zvezdi veruju da imaju pravni osnov za potencijalno smanjenje plata igračima. Istina FIFA I UEFA su dali samo preporuke klubovima šta da rade u ovakvim okolnostima, ali u Ljutice Bogdana se pozivaju na Zakon o radu Republike Srbije, koji dozvoljavanja redukcije zarade u vanrednim okolnostima.

Informer piše da će I pored potencijalne uštede od 3,3 miliona evra Crvena zvezda I dalje biti u problemu. Crveno-belima je za život kluba godišnje potrebno 25 miliona evra. Jedini sigurni prihodi u narednom periodu biče sponzorski ugovori u iznosu od šest miliona. Na Marakani posebno zaziru od mogućnosti da se naredna evropska sezona igra pred praznim stadionima.

(Foto: Star Sport)

Najnovije vesti


×