{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Naravno, ako do toga dođe
Zvezda jača za Sanoga u finišu prvenstva

Pitanje je kada će se i da li će se uopšte nastaviti Superliga u Srbiji, na Marakani su uzdržani i kada je reč o neminovnom domino efektu finansijske krize koju će ostaviti pandemija virusa korona i kada je reč o sportu. Međutim, u moru loših u Crvenoj zvezdi mogu da računaju i na jednu dobru vest: najveće zimsko pojačanje Seku Sanogo trebalo bi da bude spreman za nastavak sezone, ako do toga uopšte dođe.

Dugo je vladala magla neizvesnosti oko iskusnog zadnjeg veznog , bivšeg člana Jang Bojsa i Al Itihada. Snažni Afrikanac se povredio na jednm od prvih treninga u turskom Beleku. Nije izdržao jak ritam Dejana Stankovića posle šestomesečne pauze izazvane sporom sa klubom iz Saudijske Arabije. Nadali su se u Ljutice Bogdana da će Sanogo pauzirati između osam i deset dana, ali dodatni pregledi su pokazali da ima parcijalnu rupturu prednje lože koja dira tetivu što je značajno usporavalo oporavak. Sanogo je posle tri sedmice ponovo bio podvrgnut pregledima, i sada je situacija znatno bolja.

KOMPANIJA MOZZART DONIRALA 400.000 EVRA ZA BORBU PROTIV KORONE

Bilo je planirano da se Sanogo vrati u trenažni proces u drugoj polovini marta, a da se stavi na raspologanje Dejanu Stankoviću kada počnu plej-of mečevi. Dakle, početkom aprila. Međutim, prekid prvenstva uticao je da Sanogo propusti samo šest prvenstvenih utakmica. On trenutno radi po specijalnom programu koji je dobio od stručnog štaba, kao i ostatak tima… I sve nagoveštava da će biti spreman za završni deo prvenstva. Naravno, ako do toga dođe.

Problem sa Sanogom je što mu je pandemija virusa korona produžila pauzu kada je reč o takmičarskom fudbalu. On nije igrao poslednjih šest meseci zbog spora sa Al Itihadom, zatim se povredio u Beleku. Više nego jasan znak da će stručni štab Dejana Stankovića morati da bude oprezan tokom prvih Sanogovih treninga sa ekipom. U slučaju da se prvenstvo nastavi, postoje indicije da će klubovi dobiti dve do tri sedmice za kraće pripreme, kako bi igrači uhatili ritam.

Sigurno bi taj period dobro došao Sanogu, mada bi iskusni zadnji vezni trebalo da bude u piku forme tokom evropskih kvalifikacija. Zbog toga je i za njegovu pozajmicu plaćeno 800.000 evra.

(Foto: crvenazvezdafk.com)

Najnovije vesti


×