{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zvezda i Partizan ulaze u Evropu bez priprema

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 28
Takođe, u problemu i ostala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona ukoliko IO FSS ne promeni format takmičenja
no_image.png

Klubovi su počeli sa pripremama, čeka se odluka IO FSS kako bi povratak Superlige bio ozvaničen. Najvažniji ljudi srpskog fudbala trebalo bi sutra (sreda) da preseku i donesu konačnu odluku o tome kada će početi završne borbe za bodove u elitnom i drugom fudbalskom rangu u našoj zemlji. Takođe, raspravljaće se i o modelu završetka takmičenja. Odnosno, hoće li se do kraja Superlige odigrati samo četiri kola osnovnog dela šampionata, ili će u kalendar, i pored velike pauze, biti ubačeno sedam mečeva plej-ofa i plej-auta.

Članovi elitnog ranga su se izjasnili o tome na koji način žele da završe sezonu. Mimo svih očekivanja Crvena zvezda i Partizan su predvodnici onih timova koji zagovaraju igranje plej-ofa. U toj grupi su još Čukarički i Radnički iz Niša. Gledajući isključivo pravnu stranu to je jedini, ispravan način da Srbija dobije novog šampiona, zatim učesnika evropskih takmičenja, i klubove koji će od naredne sezone igrati u nižem rangu.

Međutim, 11 prvenstvenih mečeva i tri u Kupu Srbije, mogli bi da naprave ozbiljan organizacioni i sportski problem najvećim srpskim klubovima. Pre svega kada je reč o narednoj sezoni i učešću u evropskim takmičenjima. U slučaju odigravanja sedam dodatnih kola, Superliga Srbije bi se završila između 15. i 20. jula. Pored toga, pojedini klubovi bi u kratkom vremenskom roku odigrali 14 utakmica

Takav kalendar takmičenja ostavio bi malo prostora predstavnicima u evropskim kupovima da se adekvatno sprema za ono što sledi. U slučaju da Crvena zvezda sačuva prednost od 11 bodova na tabeli, novu evropsku avanturu počela bi 11. avgusta u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Dan kasnije na terenu bi bio Partizan u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Jasno je da Savo Milošević i Dejan Stanković ne bi imali vremena da sprovedu kvalitetne pripreme. Takođe, igrači bi bili lišeni bilo kakvog odmora. Produžetak Suiperlige još drastičnije bi osetila još dva srpska predstavnika u Ligi Evrope, bilo da se radi o Vojvodini, TSC-u ili Čukaričkom. Oni bi se našli na terenu krajem jula, što znači da bio odmah po završetku Superlige ušli u novu sezonu.

Crvena zvezda se zalaže za kompletnu sezonu kako na očekivanu titulu ne bi pala istorijska senka, Partizan se verovatno nada da bi kroz plej-of mogao da dođe do prilike da se bori za titulu. Ipak, ostaje da se vidi hoće li njihov predlog pročii na sednici IO FSS. Posebvno, što postoji mnogo klubova koji se zalkažu za kraj sezone po kratkom postupku.

(Foto: Starsport)

Najnovije vesti


×