{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ugovor na godinu i po dana
Zvanično: Vratio se Mojes da opet gasi požar

Vest Hem se pokajao i večeras je vratio Dejvida Mojesa u klub. Čekićari su i zvanično potvrdili je iskusni Škot novi trener tima posle jučerašnjeg otkaza Manuelu Pelegriniju.

Mojes se tako posle godinu i po dana vraća na klupu kluba iz istočnog Londona. Drugi mandat počinje na sličan način kao i prvi. Preuzeo je ekipu u teškoj situaciji i borbi za opstanak. Prvi put je uspeo. Tada je u novembru 2017. preuzeo Vest Hem u zoni ispadanja i uspeo da ga spasi pošto je dva kola pre kraja prvenstva i teoretski obezbedio opstanak. Ipak, na kraju sezonu mu je privremeni ugovor istekao i nije mu ponuđen stalni posao.

Vest Hem je tada odlučio da dovede Manuela Pelegrinija ali se nije usrećio. Uprkos činjenici da je za godinu i po dana potrošio preko 170.000.000 evra na kupovinu pojačanja, Pelegrini nije uspeo da nešto posebno unapredi Vest Hem. Prošlu sezonu je završio na desetom mestu, a u njenom većem delu bio u donjem delu tabele. Ovu sezonu je počeo loše i Čekićari su posle serije slabih rezultata ušli u borbu za opstanak. Sa Pelegrinijem je klub napustio i direktor Mario Usiljos koji je upravo na njegovu preporuku došao u klub nekoliko nedelja posle dolaska Čileanca. Zajedno su potrošili veliki novac na pojačanja i promašili sa mnogima.

Sada je tu opet Mojes da spasava stvar. Doduše, ovoga puta je dobio ugovor na godinu i po dana. 
„Sjajno je opet biti ovde. Kao kod kuće. Nedostajao mi je ovaj klub jer sam zaista uživao u njemu. Jedva čekam da opet počnem. Veoma sam ponosan što sam ponovo u Vest Hemu. Najvažnije je da vidimo šta možremo da uradimo i da počnemo da pobeđujemo“, rekao je Mojes.

(FOTO: reuters)

 

Najnovije vesti


×