{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Stigao papir u Humsku
Zvanično: Partizan prodao Svetu Markovića!

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Sada je i zvanično, Partizan je prodao mladog štopera Svetozara Markovića u Olimpijakos, saznaje MOZZART Sport!

Pregovori koji su trajali mesecima su sada uspešno okončani, pošto je danas u klub stigao papir iz Pireja o kompletiranom transferu i mladi defanzivac se seli u Pirej. Partizan će na ime obeštećenja inkasirati 1.500.000 evra i 10 odsto od narednog transfera Markovića. Srpski štoper je sa crveno-belima potpisao ugovor na četiri godine. Prema pisanju grčkih medija, Marković bi u Olimpijakosu trebalo da zarađuje 225.000 evra po sezoni. 

Dugo su trajali pregovori Partizana i Olimpijakosa o Markoviću, u jednom trenutku je izgledalo da će ceo posao propasti jer Grci nisu poslali adekvatnu ponudu igraču, ali se poslednjih dana sve ubrzalo kada su podigli ponudu. Olimpijakos je na nekoliko nedelja ostao bez Jagoša Vukovića koji se povredio, a štoperi Jasin Merija i Pape Sise su na Kupu afričkih nacija sa svojim reprezentacijama. Trener Pedro Martins je ostao samo sa dvojicom štopera na raspolaganju od kojih je jedan kontroverzni Ruben Semedo koji je nedavno došao i nije jasno u kakvoj je formi i fizičkoj spremi. A dvomeč sa Viktorijom Plzenj u kvalifikacijama za Ligu šampiona je sve bliže i klub iz Pireja je morao da reaguje na pijaci. 

Marković je juče napustio pripreme Partizana u Sloveniji i otputovao u Pirej gde su ugovoreni i poslednji detalji pred potpis četvorogodišnjeg ugovora. Posle potpisa ugovora i zvanične promocije, Marković će se zaputiti ka Austriji gde se Olimpijakos trenutno priprema. Priključiće se kolegi iz mlade reprezentacije Lazaru Ranđeloviću koji je takođe ovog leta pojačao najtrofejniji grčki klub. 

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×