{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Novi termin - leto 2021. godine
ZVANIČNO: Odložen EURO!

Čekala se samo zvanična potvrda. I evo je: UEFA je odložila Prvenstvo Evrope za leto 2021!

Na video-konferenciji, uz učešće 55 članica krovne organizacije, povučen je očekivan i u ovom času, čini se, jedini razuman potez. Završni turnir najboljih kontinentalnih reprezentacija neće se igrati ove godine, zbog širenja virusa korona.

Novi termin je 11. jun 2021, a finale bi trebalo da se odigra 11. jula sledeće godine.

Ovim potezom UEFA je omogućila višak termina kako bi se nacionalne sezone, u prekidu zbog pandemije, nesmetano privele kraju. Očekuje se da bude klupskog fudbala u izobilju tokom letnjih meseci, širom Starog kontinenta, zavisno kako u kojoj državi bude popuštao virus.

Bilo je predloga da se turnir prebaci za zimske mesece, nudila je Rusija domaćinstvo, jer je pre dve godine organizovala Mundijal i smatrala da poseduje kapacitet za još jedno veliko takmičenje, čak i u doba krize, ali je UEFA odlučila da ne menja ranije utvrđen scenario. Samo što je umesto za 2020, kompletan turnir premestila u narednu godinu.

U međuvremenu je potrebno kompletirati listu učesnika. I to kroz baraž Lige nacija, a prema poslednjim informacijama Srbija bi u junu trebalo da gostuje u Norveškoj, na pretposlednjoj stepenici do završnog turnira.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×