{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Patrik Šik na Red Bul Areni, Kalinić i zvanično u Rimu
Zvanično: Lajpcig veruje u ono što Roma nije uspela da probudi

Transfer Partrika Šika u Lajpcig je završen, baš kao i dolazak Nikole Kalinića u Rim. Da su čelnici Vučice napravili pravi potez pokazaće ova sezone.

Iskusni hrvatski napadač je stigao u Rim na pozajmicu iz Atletiko Madrida, koja će Italijane koštati 2.000.000 evra, a Vučica ima opciju da ga otkupi za 9.000.000 evra narednog leta.

Ipak, daleko zanimljivije deluje opcija oko Patrika Šika. Rimljani nisu uspeli da iskoriste potencijal supertalentovanog češkog napadača, pa će to pukušati da učine u Lajpcigu. Nemački klub je njegovu jednogodišnju pozajmicu platio 3.500.000 evra, uz 500.000 mogućih bonusa na osnovu učinka igrača.

Takođe, u ugovor je stavljena opcija za otkup igrača na kraju sezone od 29.000.000 evra, koja će važiti samo ukoliko klub sa Red Bul Arene bude ostvario plasman u Ligu šampiona u za sezonu 2020/2021. To u ovom trenutku deluje kao prilično realna mogućnost.

Šik (23) je stigao u Romu na leto 2017. godine, kao veliko pojačanje iz Sampdorije, a u dresu Vučice je odigrao 57 utakmica i postigao svega osam golova.

Sa druge strane, u Večnom gradu će morati da pronađu način kojim će oživeti karijeru Nikole Kalinića, koja je u ozbiljnom padu proteklih godina. Ipak, iskusni Hrvat neće biti pod velikim pritiskom, s obzirom da je doveden kao alternativa Edinu Džeki u ovoj sezoni.

Kalinić (31) je prošle sezone odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima i postigao četiri gola.

×