{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zvanično: Karasko vraćen u Madrid, Atletiko može da ga otkupi za 12.500.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Belgijanac se i zvanično vratio u špansku prestonicu
no_image.png

Janik Fereira Karasko ponovo u Madridu! Belgijski ofanzivni vezista vratio se na pozajmicu u redove Jorgandžija iz kineskog Dalijana do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora po njenom isteku za obeštećenje od 12.500.000 evra. Treba napomenuti i da je Dalijan Vanda grupa zvanični partner Madriđana, tako da je sam posao verovatno išao lakše nego neki drugi.

Karasko se vraća u klub čiji je dres nosio tokom dve i po sezone i odigrao 124 utakmice, postigao 23 pogotka i ostvario 17 asistencija. U Madrid je došao u julu 2015. godine kao veliko pojačanje za 24.760.000 evra, ali se može reći da nije u potpunosti iskoristio svoj potencijal. Njegov povratak govori o tome da je imao izuzetno važnu ulogu u Madridu, ali je činjenica da Madriđani u ovom trenutku nisu imali bolju opciju.

Simeone je insistirao na Edinsonu Kavaniju, nevoljno pristajao i na Sedrika Bakambua, Paka Alkasera i Olivijea Žirua ako se već do Urugvajca ne može, ali je na kraju umesto klasilčne devetke dobio – krilo ili u najboljem slučaju drugog špica u sistemu sa dva napadača. Ne baš ono što Simeoneu treba, ali...

Dalijan je Karaska u februaru 2018. godine platio 10.500.000 evra. Tokom poslednje dve godine u Kini odigrao je 52 utakmice, postigao 24 gola i zabeležio 17 asistencija.

Foto: atleticodemadrid.com

Najnovije vesti


×