{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zvanično: Dortmund otkupio Džana, ugovor do 2024.

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Milioneri su aktivirali transfer
Zvanično: Dortmund otkupio Džana, ugovor do 2024.

Sa prvim partijama u dresu Dortmunda, Emre Džan nije samo oduševio navijače u crno-žutom nego je oduševio i svoje nadređene. Nemački internacionalac od sada je i zvanično samo fudbaler Dortmunda i potpisao je ugovor do 2024. godine. Dakle, paraf je na četiri godine.

Juventus i Dortmund su se dogovorili da odmah dođe do transfera, iako je prvobitno Džan bio pozajmljen u Dortmund, a Borusija je imala obavezu da ga otkupi na leto. Kada dođe 1. jul isteći će pozajmica, a aktiviraće se automatski novi potpisani ugovor koji će važiti do 30. juna 2024. godine.

Dortmund je već platio 1.000.000 evra za ovu pozajmicu koja je i dalje na snazi. Postoje različite informacije koliko je sada Dortmund platio otkup. Najrealnija je 25.000.000 evra, a pominju se i cifre koje idu blizu 30.000.000 evra.

Već u dosadašnjim nastupima Džan je pokazao da može da bude vrlo koristan za defanzivni blok Dortmunda, a verovatno ćemo Džana videti na delu već večeras od 21 čas protiv Pari Sen Žermena. Pomalo je ova vest iznenađujuća, očekivalo se da Dortmund Džana ozvaniči na leto.

A Borusija je odlučila da to učini dva sata pred jako bitan meč protiv PSŽ-a.

Džan je u Torinu imao jednu od većih plata sa 6.500.000 evra godišnje neto u ovoj sezoni (5.000.000 u prošloj), što je na bruto nivou skoro 13.000.000 evra. Procene su da će u Dortmundu ubuduće zarađivati 8.500.000 evra bruto na godišnjem nivou.

Ovaj fudbaler je igrao 45 puta za Juventus, ali nije bio po ukusu Mauricija Sarija tako da je u januaru stigao u Dortmund gde će se zadržati na duže staze. Njegova prednost je što je domaći igrač, što može da igra nekoliko pozicija u odbrani i na sredini.

Sada će Dortmund na to moći da računa u narednim godinama. Bilo je to jasno i kada je stigao na pozajmicu, ali sada više nema dileme - Džan i Dortmud ruku pod ruku do 2024. godine.

FOTO: Dortmund

×