{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ugovor do kraja sezone
ZVANIČNO: Dik Advokat preuzeo Fajenord

Glasine su trajale samo jedan dan pre nego što su se ispostavile – tačnim. Dik Advokat, legendarni holandski trener, a neuspešni bivši srpski selektor, postao je novi šef stručnog štaba Fajnorda.

Advokat je pre dva dana poručio da „ima dima“, a da od kluba iz Roterdama zavisi da li će biti i „vatre“. Izgleda da bolje rešenje Fajnord nije mogao da nađe i zbog toga danas je zvanično obavestio javnost da će Dik biti na klupi do kraja sezone.

Zajedno da Advokatom dolazi i ceo novi stručni štab, a desna ruka biće mu Kor Pot, sa kojim je sarađivao u Zenitu, Fenerbahčeu i Sparti. Zavisno od toga kako će se sezona završiti, pregovaraće se u maju da li će se saradnja sa svima nastaviti i za narednu takmičarsku godinu.
Ako mogu da pomognem klubu, rado ću to učiniti, kao što sam i 2016. godine sa Đovanijem van Bronkhorstom. Jedva čekam da se sretnem sa ekipom i sutra počnem sa treninzima“, rekao je Advokat za sajt Fajnorda.

Iako ima dugu i bogatu karijeru, Dik do sada nije trenirao crveno-bele iz Roterdama. Jeste bio u klubu 2016. godine, ali kao savetnik Van Bronhorstu. Ta sezona je završena osvajanjem titule prvaka Holandije.

Fajnord je prošlog vikenda ostao bez trenera, pošto je Jap Stam podneo ostavku zbog loših rezultata, koji su kulminirali porazom od 4:0 u večitom derbiju od Ajaksa.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×