{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zvanično: Atletiko skresao plate 70 odsto

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Iz džepa igrača i trenera da bi radnici mogli da prežive
Zvanično: Atletiko skresao plate 70 odsto

U Barseloni je to urađeno uz trzavice između igrača i čelnika, u Realu se spremaju drastične mere, ali nema zvaničnog obaveštenja, dok je Altetiko sve uradio daleko od očiju javnosti. Kako su tekli pregovori zasad nije poznato, zna se samo da su Madriđani napravili plan po kome će pokušati što efikasnije da prebrode udare ekonomske krize izazvane pandemijom virusa COVID-19.

Jorgandžije su obavestile navijače da su svi prvotimci pristali na drastično smanjenje plata, u iznosu od čak 70 odsto. I tako sve dok traje epidemija na teritoriji Španije. Mere se odnose na sve igrače prvog tima, članove stručnog štaba, žensku ekipu, kao i kompletno rukovodstvo na stadionu „Vanda Metrpolitano“.

Iz Atletika su poručili da su svi igrači potpisali dokument koji ih obavezuje da prime manje od trećine ugovorima zagarantovane sume u periodu dok ne bude utakmica. Sezona je prekinuta sredinom marta, niko ne zna da li će i u kom formatu biti nastavljena, ali pošto nema utakmica, nema prihoda od TV prava, prodaje ulaznica, dresova, suvenira, a kad je već tako onda su čelnici odredili da skrešu plate onima koji najviše zarađuju.

Ne i zaposlenima. Naprotiv, Madriđani u zvaničnom saopštenju obrazlažu da su mere preduzete baš iz razloga kako bi 430 radnika sačuvalo posao i što manje osetilo posledice neminovne krize.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×