{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Moramo da radimo na drugačiji, inteligentniji, kreativniji način”, kaže Portugalac
Žoze: Nećemo kupiti nikog u januaru, zadovoljan sam ovim što imam

Pretilo je posle prvih 45 minuta da Totenhem opet razočara svoje verne navijače na domaćem terenu, ali su golovi Kejna i Alija u nastavku vratili osmehe na lica fanova Pevaca. Žoze Murinjo hvali partiju svog tima iz drugog poluvremena i borbeni duh fudbalera iz Londona.
"Nismo dobro počeli utakmicu, dali smo lep gol koji je poništen posle intervencije VAR-a. Brajton je to iskoristio i poveo, teško je bilo kontrolisati ih. Ali naš borbeni duh i stav danas su bili jednostavno fantastični. Prilagodili smo im se u drugom poluvremenu, potpuno neutralisali njihovu stredinu, odsekli im dotok lopte i držali je u posedu. Bilo je teško, ali je na kraju pobeda najvažnija", podvlači Murinjo.

Trener Pevaca kaže da posle poraza od Čelsija novi neuspeh jednostavno nije smeo da se desi.
"Ne smemo da gubimo po dve utakmice u seriji. Rekao sam momcima i na poluvremenu da se fokusiraju na utakmicu i svi su pružili maksimum do samog kraja. Nije lepo kada gubite utakmice, porazi bole. A, ako vas porazi ne pogode, kao onaj od Čelsija, onda i niste posvećeni fudbalu. Morate biti emocionalno snažni, da se brzo podginete, ali se to danas nije desilo. Trebalo nam je malo vremena, ali opet, momcima svaka čast".

Murinjo posebno hvali i igru protivnika, odnosno kolegu Grejema Potera i kaže da nije bilo lako pobediti Golebove.
"Moram da istaknem da je Brajton bio taktički jako dobar tim. Umeju da se adaptiraju, da menjaju sisteme, opasni su u prekidima..."

Posebni je na kraju poručio i da ne treba očekivati nikakva pojačanja u januaru kada se otvori transfer pijaca.
"Nećemo biti kraljevi pijace. Moramo da radimo na drugačiji, inteligentniji, kreativniji način. Ponavljam, sviđa mi se tim koji imam. Što više radim s njima, bolje ih upoznajem i shvatam koliki imaju kvalitetet i gde su im problemi. Rekao sam i kada sam došao, da mi samo treba vremena. Ne od prošlog kola do danas, pa do nedelje, već u januaru i februaru, kada ćemo imati još malo više vremena da se uigramo", zaključio je Murinjo.

Foto: Reuters

×