{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Žorž Žesus kandidat za trenera Njukasla zahvaljujući Piniju Zahaviju

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Flamengo mu nudi ugovor do 2021.
Žorž Žesus kandidat za trenera Njukasla zahvaljujući Piniju Zahaviju

Dobiće Njukasl novog vlasnika, dobiće i novog trenera. Prethodnih sedmica pominjalo se da bi na klupu, umesto Stiva Brusa, mogao da sedne Maurisio Poketino, s obzirom da je slobodan, a danas je isplivalo i ime drugog kandidata – Žorža Žezusa.

Portugalcu za dva meseca ističe ugovor sa Flamengom i bez obzira što je klub iz Rio de Žaneira voljan da nastavi saradnju, promena rukovodstva na Sent Džejms parku, skopčana sa velikim prilivom novca od strana saudijskog princa Mohameda bin Salmana, mogla bi da dovede Žezusa u Premijer ligu.

Kopča cele priče je Pini Zahavi. Prema tvrdnjama medija, uticajni mendažer je u sjajnim odnosima sa budućim vlasnicima, pominje se da bi upravo on mogao da im „završi“ neka pojačanja, pre toga i šefa stručnog štaba. Sve usled činjenice da Zahavi godinama zastupa interese baš Žorža Žezusa i ovu priliku vidi kao idealnu da mu obezbedi mesto u Premijer ligi.

Sam Žorž Žezus je neodlučan. S jedne strane, voleo bi da ostane u Brazilu i povede Flamengo ka još jednoj titulu državnog prvaka i odbranu titule u Kopa Libertadores, ali da bi se to desilo moraće da se steknu uslovi. Navodno, da mu plata ne bude drastično srezana. A već je najavljeno da će Flamengo ići na redukciju primanja igračima i trenerima usled efekta pandemije virusa korona. Flamengo nudi Žoržu Žezusu ugovor do kraja decembra 2021.

Na drugoj strani, ukazuje mu se šansa da se konačno dokaže u evropskom fudbalu. Jeste vodio Benfiku i sa njom osvajao titule, igrao i finale Lige Evrope, ali Premijer liga je, ipak, najkvalitetnije klupsko prvenstvo na planeti.  Doduše, ima i onih koji smatraju da Žesus samo koristi trenutni interes Njukalsa da dobije što povoljnije uslove za nastavak saradnje sa Flamengom.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×