{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Inter se rešio Portugalca
Žoao Mario u Moskvi!
Žoao Mario sa navijačem na moskovskom aerodromu

Ode i Žoao Mario!

Inter je konačno uspeo da završi transfer sagu oko portugalskog veziste. Žoao Mario je jutros doputovao u Moskvu gde je danas prošao lekarske preglede i večeras sledi potpis ugovora sa Lokomotivom. U pitanju je pozajmica s pravom otkupa po ceni od 18.000.000 evra. Lokomotiva će se narednog leta izjasniti da li želi da ga otkupi i zadrži.

Portugalac je došao u Inter pre tri godine kao veliko pojačanje iz lisabonskog Sportinga za 40.000.000 evra, ali nikada nije opravdao očekivanja. Jednu polusezonu je proveo na pozajmici u Vest Hemu, ali ni tamo nije blistao.

Antonio Konte je ovog leta rešio da precrta nekoliko zvučnih imena poput Ikardija, Najnoglana i Perišića, a i Žoao Mario se našao u toj grupi. Celo leto je vladala neizvesnost gde će Portugalac da nastavi karijeru. Niko nije želeo da ga kupi, a problem za pozajmicu je bila visoka plata od 2.700.000 evra neto po sezoni koju ima u Interu.

Ovog leta su se kao zainteresovani klubovi pominjali Galatasaraj, Sporting, Sevilja, Monako, Bajer Leverkuzen, Lajpcig, ali niko nije želeo da na sebe preuzme kompletnu platu portugalskog veziste iz Intera. Lokomotiva je pristala i na kraju je i igrač pristao na seldibu u Moskvu. Učešće u Ligi šampiona je bio jedan od aduta ruskog kluba.

×