{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Teško je Ralfu Hazenhutlu, znam to, ali morali smo da radimo svoj posao i damo im što više golova”, kaže sjajni trener Lestera posle istorijske pobede za njegov klub
no_image.png

Ima u Igri prestola, barem u knjigama, jedan Brendan (Brandon the Builder) koji je vladao severom i izgradio zid kako bi podelio Vesteros od ostatka kraljevstva i zime koja vlada gore. Posle nekoliko godina običnog tavorenja Lester ponovo ima svog Graditelja, Brendana Rodžersa, koji je napravio pravo malo životno delo, sjajan fudbalski tim koji je definitivno hit u Premijer ligi.

Njegove Lisice oborile su sinoćnom pobedom nad Sautemptonom od čak 9:0 nekoliko velikih rekorda i ispisale novu istoriju Premijer lige, ali sjajni trener poručuje Lester može još više i bolje u mesecima koji slede.
"Rekli smo na poluvremenu da moramo da zadržimo brzinu i da nastavimo da kažnjavamo rivala. Teško je Ralfu Hazenhutlu, znam to, ali morali smo da radimo svoj posao i damo im što više golova. Rekao sam momcima da igraju kao da je 0:0. I ova pobeda je deo naše edukacije. Moramo da izađemo iz zone dečačkog fudbala i počnemo da igramo kao muškarici. Moj tim je talentovan, momci su dobri, treba samo da nauče da budu surovi prema rivalu", ocenio je Brendan Rodžers.  

Trener Lestera kaže da nema puno vremena za slavlje.
"Znam pouzdano da je Kasper Šmajhel najsrećniji, pošto je jedini golman koji je do sada pobedio s devetkom bio njegov otac Peter. Verujemo u ono što radimo, da možemo da još više ove sezone. Naš mentalitet koji prikazujemo na terenu je plod svakodnevnog treninga. Igrači žele da budu još bolji i da napreduju. Velika pobeda, ali moramo što pre da se fokusiramo na kup utakmicu koja nas čeka", poručio je Rodžers.

Sa devet komada u mreži Svetaca Lester (25) je prešišao i Liverpul po broju postignutih golova (21), a Džejmi Vardi koji se pobrinuo za rekordni deveti pogodak kaže da je defanzivac Džoni Evans najzaslužniji za obaranje rekorda.
"Nismo dugo bili svesni gde se nalazimo, tek na 6:0 Evans nam je pritrčao i rekao da nastavimo jer možemo da oborimo rekord. Igrali smo do kraja i uspeli. Sjajna partija celog tima i lepa nagrada za navijače koji su nas pšratili u velikom broju", ocenio je Vardi.

Član šampionske generacije iz 2016. uporedio je onaj tim Lestera i ovaj današnji za koji smatra da je atraktivniji.
"Igramo znatno drugačije nego pre tri godine. Onaj šampionski tim je igrao uglavnom na kontre, a ovaj Lester je, kao što ste videli, napadački, sa dosta poseda lopte i brzinom koja može da naškodi svakom rivalu. Svaka čast ovim momcima, ali i treneru Rodžersu koji nas je odlično ukomponovao", zaključio je Džejmi Vardi.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×