{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
„Posao mi je takav da sam mnogo vremena proveo van kuće, oslanjajući se na suprugu Kseniju. Sad se trudim da povučem kada je briga oko dece i njihovo animiranje u pitanju
Životne lekcije kapitena Milijaša

Kao igrač osvojio je pet titula sa Crvenom zvezdom, kao pomoćnik Vladana Milojevića, a potom i višegodišnjeg prijatelja Dejana Stankovića, nezadrživao je grabio ka šestom peharu namenjenog najboljem timu u Srbiji. Ovaj kroki opis dovoljan je navijačima kluba sa Marakane da spoznaju da se radi o Nenadu Milijašu, jednom od najvećih kapitena u modernoj istoriji Crvene zvezde.

Vlasnik zemunske haubice verovao je da će krajem maja ponovo biti dekor u velikom slavlju ispod severne tribine, slike na koju je tokom bogate karijere navikao. Pandemija virusa korona zaustavila je fudbal u Srbiji, kao i u većini evropskih zemalja, ali nekadašnji reprezentativac Srbije na očajava.

Veruje da će ovo jednog dana proći, pošto je kao čovek rođen 1983. godine mnogo toga preturio preko glave tokom igračke karijere.
„Više ni sam ne znam koje mi je ovo vanredno stanje ili vanredna situacija u životu. Bilo je bombardovanje u trenucima sazrevanja, potom ona 2003. godina kada sam bio već prvotimac Zemuna. Desile su se i poplave u onom periodu kada je trebalo da vratimo titulu na Marakanu posle šest sušnih godina. Baš je bilo psihološki teško izdržati sve to… Ali da se malo grubo našalim, imam iskustva sa velikim problemima koji su pritiskali ovu zemlju. Ne može ni danas nikome da bude svejedno… Fudbal je sastavni deo mog života, ne mogu bez njega, održavam komunikaciju sa članovima stručnog štaba i igračima… Ali nekako se nadamo da će sve ovo vrlo brzo proći“, kaže za MOZZART Sport jedan od najbližih saradnika Dejana Stankovića.

Iz novog načina života Nenad Milijaš pokušava da izvuče najbolje što može. I tvrdi da mu zasad dobro ide. On je ponosni otac četvorogodišnjih blizanaca Vasilija i Lazara, i dvogodišnje devojčice Mile.

Zvuči malo stereotipno, ali sada imam mnogo više vremena da se posvetim deci. Supruga Ksenija je bila ta koja je vukla, uvek sam se oslanjao na nju, jer su karantini, važne utakmice, pripreme letnje i zimske, treninzi, bili sastavni deo života. I opet će tako biti… Nekako sada osećam obavezu da im se više posvetim i uživam u svakom trenutku. Znate, samo jednom vam deca imaju dva, tri ili četiri godine… Svaki dan je izuzetno važan. Ja sam zbog posla propustio deo njihovog odrastanja. Dok ova pošast ne prođe, ja sam zadužen za njihovo animiranje. Ponekad se više umorim čuvajući Vasilija i Lazara nego na nekom treningu“.

Tokom vanredne situacije Nenad Milijaš boravi u Zemunu. Jako mu nedostaje svakodnevna rutina, počev od prve jutarnje kafe sa nekim od prijatelja iz detinjstva,do profesionalnih obaveza. Ali…

Ne mogu da kažem da se plašim, ali jako, jako sam oprezan. Kada čovek dobije decu promeni ugao gledanja. Nemaš više odgovornost samo prema sebi, ili prema ženi, već i prema njima. Zato se trudim da maksimalno slušam preporuke stručnjaka i Vlade Republike Srbije. Nije, stvarno, vreme za očajavanje. Jer daću vam lični primer. Svi vide kako žive fudbaleri, šta voze ili kakav telefon imaju. Ali meni se dešavalo da 200 noći godišnje, zbog posla, prespavam van svog kreveta, ili da ne vidim roditelje po mesec dana. Sa takvim načinom života se suočavam od 16. godine. I stalno se ponavljao. Sad mogu da mirujem i nadoknadim bar delić svega što mi je uskraćeno… „

Prvenstvo Srbije je zaustavljeno u trenutku kada je Crvena zvezda imala 11 bodova više u odnosu na večitog rivala. Tim Dejana Stankovića pokazivao je znakove napretka, lako je dobio dva meča posle večitog derbija. I primio je samo jedan gol u prolećnom prvenstvu.
„Ubeđen sam da bismo igrali još bolje. Nismo bili u „piku“ forme. Možda je neko očekivao više, ali smatram da javnost treba da bude zadovoljna onim što smo pokazali pre pauze. Osetio se napredak… Videćemo kako će sve to delovati kada se ponovo vratimo na teren, ili ako se vratimo na teren. Nadamo se da će se sve posložiti do evropskih kvalifikacija. Međutim, teško je u ovom trenutku razmišljati o svemu tome“.

(Foto: Star Sport)

Najnovije vesti


×