{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Otkupna klauzula obrisana u novom ugovoru
Zijeh više ne košta 30.000.000 evra

Veliko je bilo interesovanje za gotovo sve igrače iz prvih 11 Ajaksa ovog leta, neki su i pronašli nove klubove, a neki, možda malo i iznenađujuće – nisu. Oko Hakima Zijeha bilo je mnogo pompe, mnogo priča, špekulacija, a na kraju je ostao u Amsterdamu. I to su čelnici Ajaksa jedva dočekali.

Poznato je da je u drugoj polovini avgusta marokanski fudbaler potpisao novi ugovor sa Kopljanicima, koji važi do 2022. godine, ali je holandski Telegraf otkrio jedan bitan detalj u tom novom sporazumu: nema otkupne klauzule!

U prethodnom ugovoru Zijeh je mogao da ode u bilo koji klub koji donese Ajaksu 30.000.000 evra. Za današnje uslove to i nije neki novac za igrača koji je imao izvarednu prethodnu sezonu i pred kojim su godine vrhunskog fudbala. Plašili su se Kopljanici da će im neko „ukrasti“ Hakima, a kada se to nije dogodilo, učinili su sve da klauzula nestane.

Novi ugovor ne sadrži tu cenu slobode za marokanskog fudbalera. Ako neko bude želeo da kupi Zijeha, moraće da sedne za sto sa čelnicima Ajaksa. A, tada 30.000.000 sigurno neće biti cena za igrača koji je prošle sezone na 49 utakmica postigao 21 gol, a ove na 14 dosadašnjih mečeva – šest pogodaka.

Kako pišu Holanđani, u Amsterdamu smatraju da je realna vrednost Hakima Zijeha 50.000.000 evra i da ga ne bi pustili za manje od toga.

AJAKS OSVAJA TITULU - KVOTA 1,60!

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×