{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Uoči prvog El Klasika u sezoni
Zidan: Kovačić je bio pravi čovek da čuva Mesija…

Situacija se smirila i došlo je vreme da Real i Barselona konačno odigraju prvi El Klasiko u sezoni 2019/2020. Uz nekako rasprostranjen utisak da je Barsa sa Lionelom Mesijem veliki favorit na domaćem terenu o čemu svedoči i kvota od 1,80 na keca u MOZZART kladionici. Međutim, Zinedin Zidan uverava da u Kraljevskom klubu znaju kako da se izbore sa zvanično najboljim fudbalerom sveta za 2019. godinu.
Znamo za Mesija, ali imamo i mi naša oružja. Igra se 11 na 11 i  želim da vidim dobru fudbalsku predstavu protiv veoma dobre Barselone. Čak ni rezultat nije toliko bitan koliko dobra igra svih 90 minuta”, smiren je Zidan na konferenciji za novinare dan uoči meča.

Ili samo pokušava da odglumi smirenost? Svi znaju da je čuvanje Mesija možda i najteži zadatak u svetu fudbala. Ne kaže to tako, ali vidi se da je Zidanu sada krivo što u sastavu nema – Matea Kovačića. Tvrdi da je Hrvat to umeo, mada je i Kovačić tokom tri sezone u Madridu Mesija savladao samo u Superkupu – u jednom meču je zaista obavio savršen posao – dok u Primeri nije mogao da zaustavi Argentinca.  U te tri sezone Real nijednom nije savladao Barsu, tri puta je i izgubio, a Mesi je redovno tresao mrežu najvećeg rivala. Ipak…
Svaka je utakmica priča za sebe i svoje vreme. Mateo Kovačić je bio pravi čovek da markira Mesija. Ali ovo je nova utakmica, nova priča”.

Uostalom, nije samo Mesi. Isto tako, nije baš ni bilo ko preko puta. Real Madrid ne sme nikog da se plaši.
Već neko vreme igramo dobar fudbal u svim segmentima. Uživamo. Koncetrisani smo na utakmicu. U ovakvim mečevima moraš da svih 90 minuta budeš na svom najvišem nivou… Moramo da budemo zajedno, sa energijom i željom. I to ne samo na utakmici, već i na treninzima. Utakmica je samo posledica treninga”.

Posledica Barsinih treninga je posed lopte. Teško da će na stadionu Kamp Nou gosti imati loptu u nogama onoliko koliko su navikli u okršajima sa ostalim timovima.
Nije samo posed lopte. Ima tu mnogo faktora. O tome ni ne razmišljam”, odmahuje rukom Zidan.

Igrao je on i veće utakmice. A malo ih je većih od ove. Posebno kad su timovi poravnati na čelu tabele sa istim brojem bodova.
Sećam se dobro, dok sam bio igrač za ovakve utakmice se živelo. I moramo da uživamo u tome. I da naravno budemo koncetrisani”.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×