{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Žestoke restrikcije u Vitorulu: Seča plata na godinu i po dana

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
"Pravi problemi tek počinju", kažu u rumunskom klubu
Žestoke restrikcije u Vitorulu: Seča plata na godinu i po dana

Dok u većini klubova širom Evrope uprave i igrači pregovaraju o skraćenju plata do završetka vanrednog stanja, u Vitorulu je napravljen žestok rez.

Gazda rumunskog kluba, legendarni as Georgi Hadži, skresao je zarade fudbalerima na period od čak godinu i po dana! Kako pišu mediji iz komšiluka, nije bilo mnogo pregovora ni natezanja, jer su Hadži i njegov nekadašnji saigrač Georgi Popesku sve i svja u ovom klubu, koji je iz pepela podigao i doveo na nivo jednog od najboljih u celoj Rumuniji.

Kako kažu u Vitorulu, ova odluka je morala da se donese zarad budućnosti kluba.
Nismo skratili plate samo za period do kraja vanrednog stanja. Zarade su smanjene na period od godinu i po dana. Zato što smatram da pravi problemi sa finansiranjem klubova tek će da uslede“, rekao je Georgi Popesku, još jedni legendarni as, koji zvanično ima funkciju predsednika Vitorula.

On je istakao da je prvo sebi samom srezao platu.
Ko to nema probleme trenutno? Ja sam morao da skratim zaradu za 150 ljudi u klubu. Nama su jednako bitni i oni koji održavaju teren, koji prave hranu za igrače, koji peru opremu. Mi smo prvi klub koji je doneo ovakvu odluku“, istakao je Popesku, jasno aludiravši da neće biti i jedini.

Vitorul je trenutno na prvo mestu plej-aut grupe u prvenstvu Rumunije.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×