{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Žene na stadionu prvi put posle 1981, muški častili s 14 komada! Četiri gola Milojevićevog đaka, Degenek na klupi

/ Izvor: mozzartsport.com
Iranci deklasirali Kambodžu, pljuštali golovi i na drugim utakmicama u Aziji
Žene na stadionu prvi put posle 1981, muški častili s 14 komada! Četiri gola Milojevićevog đaka, Degenek na klupi

Ima toga i po Evropi, ali čini se da nigde na svetu neće pronaći tolike razlike kao u azijskom fudbalu što se pokazalo i u današnjim mečevima druge faze kvalifikacija za Mundijal 2022. godine. Posebno zanimljivo bilo je na Azadi stadionu u Teheranu na kome su, prvi put još od 1981. godine, žene mogle da legalno – bila je poneka i ranije na tribinama, ali maskirana u muškarca – bodre reprezentaciju Irana. Muški su uzvratili na najbolji mogući način i nedoraslu Kambodžu ispratili sa 14 komada u mreži!

Da, dobro ste pročitali, na semaforu je na kraju pisalo 14:0! Karim Ansafarid, možda ga se sećate iz Olimpijakosa ili Notingem Foresta, a trener Crvene zvezde Vladan Milojević zna ga i iz sezone 2016/2017 kada su sarađivali u Panioniosu,bio je posebno naoštren. On je dao četiri komada, na tri je stao Zenitov Sardar Azmun, po dva su postigli Mehdi Taremi i Mohamed Mohebi, a po jedan Hosein Kasani i Ahmad Nurulahi.

Sudeći po tome kako su danas igrali, nema sumnje da će privilegovanih 3.500 navijačica koje su dobile šanse da dođu na tribine – čuvalo ih je još 150 policajki – biti tu i sledeći put.

Da se mi ipak vratimo na tezu iz lida o tome da nigde na svetu nema tolikih razlika u kvalitetu kao u Aziji: Južna Koreja je deklasirala Šri Lanku sa 8:0, Kina je arhivirala Guam sa 7:0, Japan je Mongoliju ispratio sa 6:0, po 5:0 slavila je Australija u sudaru sa Nepalom (Zvezdin Miloš Degenek presedeo meč na klupi), kao i Uzbekistan protiv Jemena... Svi će oni lagano u treću fazu kvalifikacija.

GRUPA A:

Kina – Guam 7:0
Sirija – Maldivi 2:1

GRUPA B:

Australija – Nepal 5:0
Jordan – Kuvajt 0:0

GRUPA C:

Iran – Kambodža 14:0
Irak – Hong Kong 2:0

GRUPA D:

Uzbekistan – Jemen 5:0
19.00: Saudijska Arabija – Singapur

GRUPA E:

Bangladeš – Katar 0:2
Oman – Afganistan 3:0

GRUPA F:

Japan – Mongolija 6:0
Kirgistan – Mjanmar 7:0

GRUPA G:

Vijetnam – Malezija 1:0
UAE – Indonezija 5:0

GRUPA H:

Južna Koreja – Šri Lanka 8:0
Liban - Turkmenistan 2:1

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×