{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zemljo, otvori se! Stao je na liniju, ušao u istoriju, a posle tri minuta poželeo da nije (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Golman Genka Marten Vandevort postao je večeras najmlađi golman u istoriji Lige šampiona koji je uvršten u prvu postavu. Nije moglo gore da počne...
Zemljo, otvori se! Stao je na liniju, ušao u istoriju, a posle tri minuta poželeo da nije (VIDEO)

Možete li da zamislite gori ulazak u istoriju od ovog?

Golman Genka Marten Vandevort postao je večeras najmlađi golman u istoriji Lige šampiona koji je uvršten u prvu postavu. Stao je na gol-crtu protiv Napolija sa 17 godina i 287 dana i već posle tri minuta napravio ogromnu glupost koja je koštala belgijski tim primljenog gola.

Lopta je stigla do njega, i umesto odmah da je izbije što dalje od svog gola, počeo je da dribla Akradijuša Milika što nikako nije moglo da se završi dobro. Poljak je to kaznio.

Napoli je poveo posle tri minuta, a Vandevort je na svom debiju napravio ogromnu glupost. Reklo bi se - danak neiskustvu. Katastrofalan debi...

A ni to mu nije bilo dovoljno, već je u 38. minutu skrivio i penal. Prosto neverovatno.

Inače, prethodni rekord je držao Mile Svilar koji je debitovao protiv Mančester Junajteda sa 18 godina i 52 dana. Vandevort je startovao na protekle dve utakmice Genka u šampionatu i Kupu Belgije.

Večeras je dobio prednost u odnosu na regularnog starte Gaetana Kuckea, ali ovo nije počelo nikako dobro večeras. Vandevort je rođen 26. februara 2002. godine, a ovaj debi nije mogao lošije da krene za njega. 

Poređenja radi, Iker Kasiljas je debitovao sa 18 godina, tri meseca i 26 dana (1999. godine protiv Olimpijakosa), David De Hea je sa 18 godina, 10 meseci i 23 dana, a Petr Čeh sa 19 godina, tri meseca i 29 dana. Tu su u vrhu najmlađih debitanata i Igor Akinfeev, kao i Pepe Reina.

Inače, radi se o igraču koji je rođen u istoj ulici kao i Simon Minjole, s tim što su ga uvek smatrali naslednikom Tiba Kurtoe jer igra u Genku i ima iste trenere koji mu razvijaju karijeru, kao što je to bio slučaj sa Kurtoom.

Možda ga čeka dobra karijera, ali moraće da prestane da dribla protivničke napadače. Za početak.

Najnovije vesti


×