{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zašto se sportisti glupiraju i daju loš primer? Kašljanje u lice, grljenje, neslane šale... (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Oni koji bi trebalo da daju pozitivne primere
Zašto se sportisti glupiraju i daju loš primer? Kašljanje u lice, grljenje, neslane šale... (VIDEO)

Virus korone više niko ne potcenjuje niti banalizuje, ali se opet nađu izuzeci kojima tu ima nešto smešno ili ih baš briga. Tako je i u sportu...

Pratite UŽIVO uticaj virusa korona na svet sporta iz minuta u minut

Dok većina svesnih ljudi u sportu apeluje da se takmičenja otkažu kako bi mogli da preduzmu mere zaštite, ima i nekih koji daju loš primer. Nažalost, među njima su u sportisti koji imaju popualrnost i uticaj koje mogu mnogo pametnije da iskoriste. 

Francuski košarkaš Rudi Gober se pre samo dva dana na konferenciji za medije bahato šalio na račun viruse korone i posle konferencije je pipao mikrofone, telefone i ostalu opremu medija kao da će da im prenese virus. Ispostavilo se da je zaista pozitivan i da je zaista ugrozio brojne ljude među kojima i neke starije za koje postoji veća šansa da budu u životnoj opasnosti. Francuz je ispao jako glup...

Ništa boli primer nije dao ni Atletiko napadač Dijego Kosta posle meča Lige šampiona u Liverpulu. Prilikom prolaska kroz miks zonu, zamoljen je za izjavu, a on se našalio tako što je ljudima kašljao u lice. Ne mora da znači da je potencijalno rizičan, ali i Gober je mislio tako. U svakom slučaju je ružno i nepristojno ismevati nešto što je odnelo hiljade života. 

Francuski defanzivac Lejvin Kurzava je posle pobede Pari Sen Žermena nad Borusijom Dortmund sišao među stotine navijača i zagrljen sanjima slavio prolaz u četvrtfinale, uprkos preporukama da to ne radi. Iako se meč igrao bez publike zbog velikog rizika za širenje virusa. Iako je to urađeno i zbog igrača njihovog zdravlja, Kurzavu to nije zanimalo i rešio je da se izmeša sa potencijalno rizičnim ljudima. Možda ne brine za sebe, ali za saigrače i ljude oko sebe bi trebalo.

Uostalom, Juventusov štoper Danijele Rugani savršeno dobro zna da ovo nije šala pošto je otkrio da je pozitivan na virus korone. Oglasio se porukom u kojoj apeluje na ljude da se pridržavaju preporuka i saveta.
„Pročitali ste vest i zato želim da poručim svima onima koji brinu za mene, da sam u redu. Pozivam sve ljude da prate preporuke stručnjaka jer ovaj virus ne pravi nikakve ustupke. Uradimo to za nas i za naše voljene oko nas. Hvala“.

Otkako je u Kini počela epidemija, vorus COVID-19 je odneo na hiljade života, a čini se da se u Evropi tek zahuktava. Najteže je pogođena Italija u kojoj ima preko 12.000 obolelih i preko 800 smrtnih slučajeva. Stručnjaci i eksperti apeluju na sve ljude da se pridržavaju saveta stručnjaka. Ali neki se i dalje pravi gluvi i nalaze da u ovoj priči ima nešto smešno.

 

Najnovije vesti


×