{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Saša Teofanov pojačao Bildkon
Zanimljiv put - iz Srpske lige u Zambiju

Zanimljiva vest stiže nam iz Afrike. Fudbalski tim iz Zambije po imenu Bildkon doveo je srpskog vezistu Sašu Teofanova, kako pišu mediji u toj zemlji.

Ovaj 29-godišnji fudbaler počeo je već da trenira sa Bildkonom ranije ove sedmice, a već je pre toga i potpisao ugovor sa ekipom stacioniranom u gradu Ndola.

Inače, Bildkon igra na stadionu od 40.100 gledaoca, a osnovan je 2012. godine.

Teofanov je u Zambiju otišao iz Mladog Radnika koji nastupa u Srpskog ligi Zapad, a u Požarevcu je proveo poslednjih šest meseci.

Bildkon će biti 13. tim za srpskog igrača, koji je već igrao za Zemun, Dinamo Pančevo, Radnički Pirot, Donji Srem i neke niželigaše u Nemačkoj.

Teofanov bi trebalo da debituje za ekipu iz Zambije kada Tim Kopala, kakav je nadimak njegove nove ekipe, igra protiv vladajućeg šampiona lige Zesko Junajreda.

Tim Kopala trenutno zauzima 11. mesto sa 21 osvojenim poenom, a ekipa iz Zambije je dovođenjem Teofanova probala da pojača vezni red u nadi da će se popeti na tabeli.

Zanimljivo je da smo samo pre par dana pisali o reprezentaciji Zambije kao mogućoj destinaciji za srpskog trenera Miću Sredojevića.

FOTO: Shutterstock

Najnovije vesti


×