{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zamerka Radomira Antića: Klop i Poketino loše spremili finale

/ Izvor: mozzartsport, Večernje novosti
Komentari: 19
Kritike Salahu zbog penala, Liverpulu zbog načina igre, Pevcima zbog prekida
Zamerka Radomira Antića: Klop i Poketino loše spremili finale

Zaslužena pobeda Liverpula i slab fudbal. To su dva glavna utiska sa finala Lige šampiona u Madridu. Prema opštim ocenama, Crveni i Totenhem su ostali dužni ljubiteljima fudbala, nije bilo očekivanog spektakla, nije bilo uzbuđenja kakvo je pratilo nokaut fazu elinog kupa tokom sezone, te se na kraju pamti samo rezultat.

Mišljenje da je moglo i moralo bolje deli i iskusni srpski strčnjak, Radomir Antić, prisutan u subotu veče na stadionu „Vanda Metropolitano“. Prema oceni bivšeg selektora našeg državnog tima meč je prelomljen maltene već na početku.
„Kad u 23. sekundi imamo penal na ovako važnoj utakmici jasno je da je taj detalj odredio dalji tok. Nažalost, nisam video naročito dobar fudbal, najblaže rečeno... Možda je malo opravdanje što su oba kluba poslednji takmičarski meč odigrala pre tri nedelje, ali od tečnog fudbala i inspiracije na terenu, nisam ništa doživeo. Možda je uticaj imao i kasni start sezone zbog Mundijala“, traži Antić razloge skromne u razgovoru sa Večernje novosti.

Navijači Liverpula slave, ne obaziru se na komentare da je u glavnom gradu Španije viđen ružan fudbal. I može da se razume potreba da se stigne do uštaog pehara na uštrb estetskog doživljaja, međutim, baš su Crveni navikli javnost na spektakularan fudbal i zato im se zamera što su znatno opreznijom taktikom došlo do pehara. Samo, podbacio je – i to žestoko – i Totenhem.
Od napadačke ekipe kao što je Liverpul očekivao sam više agresije. I da se vratim na onaj rani penal. Nije bio najbolji Salahov šut sa bele tačke. Loris umalo da mu odbrani. Ideja trenera Totenhema Poketina bila je vrlo jasna, jer su trojica ofanzivnih vezista Son, Dele Ali i Eriksen pravili pritisak na poslednju liniju Liverpula. Ipak, u nekim sitnim, ali veoma važnim detaljima sam video da su treneri zanemarili pojedine segmente u pripremi. Kao na primer, kada dvojica najnižih na terenu, Salah i Mane stoje u živom zidu, ili kada korner izvodi igrač koji ne bi trebalo da to radi. Dve greške su Pevce koštale dva gola“.

Jedan od naših najcenjenijih trenera prokomentarisao je podatak da su u završnici klupske sezone, u dva finala, akteri bili samo engleski klubovi.
Imajte, ipak, na umu da na tim klupama ne sedi ni jedan Englez, da je Čelsi počeo finale bez ijednog Engleza, a da je najviše novca od TV prava upravo u Engleskoj“, dodao je Radomir Antić.

FOTO: Reuters, Star sport

Najnovije vesti


×