{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zakopao Keln, dobio otkaz, pa novi posao posle devet dana

/ Izvor: mozzartsport.com
Ponovo u sedlu...
Zakopao Keln, dobio otkaz, pa novi posao posle devet dana

Posle nedelju dana potrage Majnc je odlučio da akciju spasavanja u Bundesligi poveru Ahimu Beierlorzeru. Samo devet dana proveo je na birou rada ovaj 51-godišnji nemački stručnjak koji je 9. novembra posle poraza od Hofenhajma (2:1) smenjen na klupi Kelna, a zanimljivo da će debi na klupi Majnca imati u nedelju protiv istog tima samo na gostovanju.

Beierlorzer koji je poptisao ugovor do juna 2022. godine, će na klupi Majnca zameniti Sandra Švarca, a imenovanje nekadašnjeg trenera mlađih kategorija RB Lajpciga obrazložio je sportski direktor Ruven Šreder.
"Iskustvo koje je imao u Kelnu ne može da sruši njegov profesionalni kredibilitet. Ahim je tipičan trener koji je potreban Majncu u smislu kontinuiteta i načina rada. Radi se o fudbalskom znalcu koji je ostvario izvanredan profesionalni napredak i poseduje prirodan autoritet da bude lider u razvoju timskog duha."

Ahim Beierlorzer se raduje novom izazovu. Kako i ne bi pošto je brzo našao posao...
"U Majncu se poštuje jasna fudbalska filozofija, što se podudara i sa mojim načelima. Želim da igramo aktivno, sa visokim stepenom presinga i velikom strašću", poručio je Beierlorzer.

Nema šta, zanimljiva odluka čelnih ljudi u Majncu koji su pitanje opstanka poverili čoveku koji se nije dokazao u Bundesligi. Najbolje rezultate u seniorskoj konkurenciji pravio je sa drugoligašem Regenzburgom, Keln je zakopao, a videćemo da li će naparaviti neki pomak u nekadašnjem klubu Jirgena Klopa.

BUNDESLIGA - tabela

 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×