{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nigerijac je ujedno i druga najveća akvizicija belgijskog fudbala ikada
Zagrepčani testiraju najskuplje pojačanje u istoriji Briža

Činilo se da je "nikad bliži"  Sasuolu, ali Klub Briž je preduhitrio Neroverde i pre nekoliko dana kaparisao 21-godišnjeg napadača Davida Okerekea iz Specije. Belgijski velikan je bio konkretniji i uporniji i ugovorio posao koji pored obeštećenja od 10.000.000 podrazumeva i određene bonuse za italijanski kllub.

Navijači Briža će danas verovatno imati priliku da ga prvi put vide u akciji, i to u prijateljskom susretu sa Lokomotivom iz Zagreba. Lokomotiva je dosad dvaput poražena na pripremama, od NAC Brede (0:3) i Domžala (0:1). Briž je upisao tri pobede i poraz. Bio je bolji od Hejsta (9:1), Torhuta (7:1) i Heraklesa (1:0), a izgubio je od AZ Alkmara (2:5). 

Podsetimo, povremeni reprezentativac Nigerije oborio je Brižov klupski rekord koji je dosad držao Kaveh Rezei. Iranski napadač je pojačao Briž iz Šarlroe prošlog leta u transferu od 5.000.000 evropskih novčanica. Ujedno, David Okereke je i drugi najskuplji fudbaler u istoriji belgijskog fudbala, a trenutni rekord drži Zinjo Vajnhozden koji je nedavno prešao iz Intera u Standard iz Liježa za 12.600.000 evra.

 

×