{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Za mesec dana Mihajlović bogatiji za 3.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Sporting nagrabusio
Za mesec dana Mihajlović bogatiji za 3.000.000 evra

Malo osmeha na licu Siniše Mihajlovića u ova, za njega, Italiju i ceo svet, nesrećna vremena. Šef stručnog štaba Bolonje dobiće u narednih mesec dana kompenzaciju u vrednosti od čak 3.000.000 evra.

Reč je o sumi koja mu sleduje pošto je dobio spor pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, po kome je Sporting dužan da mu isplati pomenuti iznos na ime prevremenog raskida saradnje. U pitanju je odšteta zbog činjenice da je klub iz Lisabona 28. juna 2018. otpustio Mihu, samo devet dana posle promocije. Razlog je taj što je srpskog stručnjaka angažovala odlazeća uprava, u međuvremenu pala s vlasti, izgubila izbore, a nova garnitura nije htela Sinišu na klupi, zahvalila mu se na saradnji iako je imao uredno potpisane papire, ali je Mihajlović rešio da tuži nesavesne poslodavce i, očekivano, dobio spor.

Njemu je pomenutih 3.000.000 evra trebalo da legne na račun najkasnije do utorka, ali kako je zbog epidemije virusa COVID-19 sve stalo, UEFA je produžila rok dužnicima da izmire obaveze, tako da je novi poslednji termin za uplatu 30. april.

Sporting je, prema pisanju  portugalskih medija, nagrabusio. Osim 3.000.000 evra Siniši Mihajloviću mora da snosi i troškove suđenja od oko 700.000 evra. Nada se da bi mogao da odlože plaćanje, međutim, pravila UEFA i FIFA u ovakvim slučajevima su jasna i ukoliko transakcija ne bude regulisana na vreme zeleno-beli rizikuju oduzimanje bodova ili neku težu kaznu.

Sigurni smo u da u jeku borbe protiv leukemije,  dijagnostifikovane prošlog leta, te samoizolacije usled pandemije virusa korona, Mihajlović drugačije gleda na život i ne stavlja novac među prioritete, ali će makar imati dokaz da je nepravedno smenjen i da takav tretman, bez obzira na previranja u upravi Sportinga, nije zaslužio.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×