{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Za Masima Ferera i Sampdoriju sezona je završena

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 8
"Trebalo bi da se poništi", kaže gazda Sampa
Za Masima Ferera i Sampdoriju sezona je završena

Priča o nastavku sezone u jeku pandemije virusa korona za Masima Ferera ne pije vodu. Prvi čovek Sampdorije je digao ruke od prekinutog prvenstva i poručuje da ga ne bi trebalo nastavljati. Kad god da dođe vreme da može da se igra.

Italija je najpogođenija zemlja na svetu kada je pandemija u pitanju, pogotovo sever države. Stanje se ne popravlja i zbog toga za Ferera je suludo uopšte razmišljati o igranju fudbala.

Njegova ideja, oko koje sigurno neće biti jedinstvenog stava je da se prvenstvo - poništi.
"Za mene, sezona je završena. Možemo da pravimo planove, da se bavimo hipotezama, da damo sebi mesec dana da se pripremimo, pa da zaigramo preostalih 12 kola i da time uđemo u avgust. I šta ćemo onda sa narednom sezonom? Hajde da odmah pričamo o sledećoj takmičarskoj godini, da ovu anuliramo", poručio je Ferero.

A anuliranje bi značilo i da nema prvaka...
"Znam da će me Klaudio Lotito (gazda Lacija) ubiti zbog ovog, ali to je život. Za mene je sezona završena i ne bi trebalo da se nastavlja".

Serija A bi po tom planu izgledala drugačije naredne sezone, pošto niko ne bi ispao, a dva kluba iz Serije B bi bila dodata.
"Benevento ima 69 bodova u Seriji B i šta oni da kažu na sve ovo!?"

Po informacijama iz Italije, dve su struje među klubovima prve lige: u jednoj, koju predvodi Lacio, zagovaraju ideju da se liga nastavi kada god se bude mogli, a drugi su, među kojima je Sampdorija, da se prvenstvo anulira i da nema šampiona, niti ispadanja.

Prštaće tu samo kada se pandemiji približi kraj...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×