{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Za Lautara 60.000.000, dvojica igrača i svi srećni

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
I da li će biti baš tako jednostavno...
Za Lautara 60.000.000, dvojica igrača i svi srećni

Inter se bori na sve načine da zadrži Lautara Martineza. Pre nekoliko dana pisali smo o ponudi Nerazura za nastavak saradnje koja podrazumeva 100 odsto veću platu (umesto sadašnjih 1.500.000 Argentinac bi zarađivao 3.000.000), ali ni Barselona ne sedi skrštenih ruku. Katalonci su spremni da za petogodišnji ugovor izdvoje čak 35.000.000 (iliti 7.000.000 po godini). 

A šta biva s obeštećenjem? 

Inter novi ugovor Lautaru nudi ponajviše iz tog razloga, kako bi nekako nagovorio njegove predstavnike da se izbaci famozna izlazna klauzula koja postaje aktivna 1. juna. Od tog dana, pa u naredne dve nedelje ko god uplati 111.000.000 evra moće da vodi Argentinca.

Katalonski Sport danas ipak piše kako pomenuta klauzula možda i neće biti aktuelna, jer Barsa je navodno blizu dogovora s Interom za mnogo manju sumu, s tim da bi u posao bila uključena još dva igrača. Pretpostavka je da bi taj predlog u vreme korona-krize i te kako mogao da bude zanimljiv Italijanima, pogotovo ukoliko se Martinez izjasni da želi da ide po svaku cenu, odnosno ukoliko ponuđeni igrači budu zanimljivi Antoniju Konteu

Isti izvor otkriva da je Barsa spremna da kešira 60.000.000 evra, ne navodeći koju dvojicu igrača bi uključila u razmenu. Neki okvirni planovi, ipak, postoje. Skaj je prošlog meseca pisao kako je Inter zainteresovan za Nelsona Semeda i Karlesa Alenju, dok je Sport u Barselonino ime "nudio" Artura Vidala, ceneći ga između 15 i 20 miliona evra.

Teško je verovati da će Interu biti ispunjene obe želje, odnosno da će dobiti i Alenju i Semeda. Mada, kada saberemo njihovu vrednost, dolazimo do sume od 50.000.000. Pa kada se to doda na 60.000.000, koliko bi Barselona navodno bila spremna da plati u kešu - to je zapravo otkupna klauzula za Lautara.

Ali realizacija je još daleko. Pogotovo neće ići lako pregovori o ličnim uslovima. Tako to biva kada je više igrača uključeno u posao. A i Semedo je i te kako zanimljiv Pepu Gvardioli... Što je dodatna otežavajuća okolnost.

U svakom slučaju Barselona u Lautaru Martinezu vidi dugoročnu zamenu za Luisa Suareza i neće lako odustati.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×