{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Inđija dočekuje Radnički iz Kragujevca
Za korak bliže eliti

Fudbalski sudar dve najbolje ekipe posle polufinalnih okršaja u Prvoj ligi Srbije će se odigrati na Gradskom stadionu u Inđiji.

Fudbalske priče su ispričane i ostaje na fudbalerima da pokažu ko je bolji, Inđija ili Radnički 1923 iz Kragujevca. Ono što je za Inđiju vrlo bitno, posle skoro decenije, jeste šansa da se dođe na korak od plasmana u Superligu Srbije.
"Učestvovao u tom ulasku kluba 2009/10 godine, kada je klub rastao i izrastao u jednu veliku i jaku celinu. Ono što sada mogu da kažem je da je klub u nekom periodu bio posrnuli Titanik koji sada polako dižemo. Polako ga ispravljamo. Sve ovo što radimo u prethodne tri godine, to su rezultati našeg rada i realan plasman je u Superligu. I da ga neostvarimo ove godine, sledeće sezone je u planu, opet Superliga. Naravno, svi smo mi euforični i svi bismo da ostvarimo cilj istog momenta", kazao je direktor Inđije Dragan Pilipović i nastavio:
"Mislim da je 2009. godine bilo lakše da se uđe u elitu. Prosto iz finansijskih razloga, klub je mnogo bolje stajao. Nije bio ovoliko zadužen. Sada smo u poziciji da sa manje novca i manje sredstava i sa skromnijim igračkim kadrom napravimo istorijski rezultat. Ove kvalifikacije me podsećaju na onaj čuveni baraž 2007/08 sezone. kada smo ušli iz Srpske lige Vojvodina u Prvu ligu Srbije. Kada smo kroz četiri baraž utakmice sa Slogom iz Kraljeva, Radničkim iz Obrenovca i dve utakmice sa Radničkim iz Niša, teškom mukom prošli, to jest plasirali se u Prvu ligu Srbije. Nadam se da ćemo tako proći i ovaj put".

Prema najavama iz rivalskog tabora Radničkog 1923 iz Kragujevca u Inđiju stiže pet autobusa organizovanih navijača. Po procenama to je oko 250 navijača, ali se očekuje da će i mnogi stići svojim automobilima. Za njih je organizovano posmatranje utakmice sa zapadne tribine gde se i inače izdvojeno postavljaju gostujući igrači. Ta tribina može da primi preko 1000 gledalaca. Sa druge strane, za domaću publiku su izdvojene severna i južna tribina koja je po navici nekako omiljenija Inđinčanima. Ta tradicija traje decenijama iako je severna mnogo komfornija i bolja za praćenje dešavanja na terenu za igru.

Cena ulaznice je praktično simbolična i iznosi 100 dinara, pa se i sa te strane očekuje da će Inđinčani doći na ovo finale.

Foto: Reuters

×