{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vrelo leto za hrvatski fudbal: UEFA pokrenula postupak protiv HNS zbog kukastog krsta

/ Izvor: mozzartsport.com, tanjug
Komentari: 12
Ovaj slučaj će biti razmatran 16. jula
Vrelo leto za hrvatski fudbal: UEFA pokrenula postupak protiv HNS zbog kukastog krsta
""

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) zbog kukastog krsta koji je bio utisnut na terenu Poljuda uoči meča kvalifikacija za prvenstvo Evrope protiv Italije, završenog remijem - 1:1.

UEFA je saopštila da je reagovala zbog rasističkog incidenta na utakmici koja je odigrana u petak, preneo je Bi-Bi-Si. Utakmica je odigrana pred praznim tribinama, pošto je navijačima Hrvatske zabranjeno da prisustvuju meču zbog rasističkih pesama upućenih fudbalerima Norveške u martu.

HNS je incident sa svastikom na travnjaku ocenio kao "sabotažu", dok je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pozvala na hitnu istragu i istakla da je ovaj incident prouzrokovao nemerljivu štetu ugledu te zemlje. UEFA je saopštila da će ovaj slučaj biti razmatran 16. jula.

Veliki, višemetarski kukasti krst, znak Nacističke Nemačke ,osvanuo je u petak na terenu splitskog stadiona uoči početka meča, nakon čega se portparol HNS Tomislav Pacak izvinio u ime Saveza, rekavši da je reč o očiglednoj sabotaži i krivičnom delu.

(FOTO: Action images)

Najnovije vesti


×