{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski štoper na pragu novog angažmana
Vraća se “Ministar odbrane” Jagoš Vuković

Pre dve i po godine, gomila klubova je jurila srpskog štopera Jagoša Vukovića posle odličnih partija u dresu Konje. Za dve i po sezone u Konji, Jagoš je potpuno rehabilitovao karijeri i kod navijača i lokalnih medija stekao nadimak “Ministar odbrane”. Čak su navijači imali i majice sa njegovim likom i pomenutim natpisom.

Tog leta 2017. je od brojnih ponuda odlučio da izabere onu iz Olimpijakosa koji ga je platio 2.000.000 evra. I prevario se! Uprkos unosnom ugovoru, karijera mu je krenula nizbrdo u Pireju. Zbog nesporazuma sa trenerom je brzo sklonjen iz prvog tima i posle šest meseci pozajmljen Veroni. Vratio se posle nakom polusezone u Italiji, započeo novu epizodu u Olimpijakosu, bio stater kod Pedra Martinsa, a onda se u drugom delu prošle sezone opet preselio na klupu i tribine. Konačno, jesenas je raskinuo ugovor i od tada je slobodan igrač.

Sada turski mediji pišu o izvesnom povratku povremenog srpskog reprezentativca u Konju. Trener Ajkut Kočaman kod kojeg je Vuković blistao u Konji je negde istovremeno napustio klub i prešao u Fenerbahče da bi se pre godinu dana vratio u Konju. Kočaman sada insistira na povratku nekadašnjeg komandanta odbrane u kojeg ima veliko poverenje i kojeg je hteo da dovede u Fener. A kako nema nekih boljih ponuda, i Vuković je jako blizu odluke da se vrati u Konju. Turski mediji čak pišu da ima žeku da završi karijeru u ovom klubu.

Konja je tek 14. na tabeli, u seriji je loših rezultata, ima jednu od nasjlabijih odbrana u ligi i Vukovićev dolazak bi za Kočamana i ekipu bio od velikog značaja.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×