{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Navijači birali
Vošin tim decenije: Šetao bi do Evrope

Da je sreće, više para, pa i malo mudrijeg poslovanja evropski fudbal bio bi redovan gost u Novom Sadu. I nema boljeg dokaza od ankete u kojoj su navijači Vojvodine birali najbolji tim Stare dame u poslednjoj deceniji. Jer tek kad ih posložiš ovako, vidiš koliko je vrsnih igrača prošlo “Karađorđem”.

Da ne dužimo, previše, u formaciji 4-4-2 sa rombom u sredini: Željko Brkić – Ivan Lakićević, Nino Pekarić, Danijel Mojsov, Bojan Nastić – Nemanja Radoja, Enver Alivodić, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić – Abubakar Oumaru, Dragan Mrđa.

Ekipa od koje navijačima Voše sigurno polazi voda na usta.

Zanimljivo, za najboljeg igrača u protekloj deceniji izabran je Abubakar Oumaru, koji je dobio prednost ispred asova kakvi su Tadić ili Milinković Savić. Mada ne sasvim nezasluženo, pošto je Kamerunac na 111 utakmici za Vošu postigao 44 gola i namestio još dva. Poređenja radi, Sergej je odigrao samo 15 mečeva za Staru damu.

Najviše glasova navijača u konkurenciji trenera dobio je aktuelni šef Voše Nenad Lalatović, dok su “makazice” Ognjena Ožegovića protiv Javora u sezoni 2015/2016 proglašene za najlepši gol. I teško da to neko može da ospori. Kao što će bilo ko teško osporiti razloge zbog kojih je Vošinim navijačima najdraža pobeda u poslednjoj deceniji bila ona protiv Sampdorije u sezoni 2015/2016 kad su Mirko Ivanić, Aleksandar Stanisavljević i pomenuti Ožegović režirali senzacionalnu pobedu od 4:0.

Za najdražu sezonu proglašena je sezona 2010/2011 kada je Vojvodina oborila mnoge rekorde u klupskoj istoriji, poput onih koji se odnose na broj osvojenih bodova (67), najviše pobeda (20), najmanji broj poraza (tri), najbolju gol razliku (44:14) i najveći broj uzastopnih pobeda (11). Te sezone je, podsetimo, Voša igrala i finale Kupa Srbije protiv Partizana, to je ona utakmica umalo prekinuta zbog odluka sudije Slobodana Veselinovića, koji je nakon toga suspendovan na osam mečeva.

(FOTO: fkvojvodina.rs, uz dozvolu kluba)

Najnovije vesti


×